DG

Ze is Olympisch finaliste. Bij de European Games in 2015 won ze goud op balk, haar beste toestel. En natuurlijk is ze de helft van een topturntweeling. Maar wie is Lieke Wevers eigenlijk nog meer? Dat willen we graag weten. Door middel van wat vragen komen we erachter.

Lieke 3

Wat is je meest typerende eigenschap?
“Ik denk mijn nieuwsgierigheid. Het is eigenlijk nieuwsgierig en leergierig. Ik wil van alles weten hoe het in elkaar steekt. Ik heb brede interesses en op al die gebieden wil ik vooruit kunnen en daar heb je kennis bij nodig.”

Wie of wat maakt jou aan het lachen?
”Ik denk het meest mijn vriend, die heeft veel humor. En dat zit ’m dan vooral in de woordgrappen. Daar is hij echt heel goed in en daar moet ik altijd om lachen.”

Wat is jouw drijfveer?
“Eigenlijk ook weer die nieuwsgierigheid, die drijft me echt voort. Ik wil van verschillende dingen van alles weten en dat brengt je verder op bepaalde punten. Dat is eigenlijk mijn drijfveer; het zorgt ervoor dat je in beweging komt, want het heeft een soort stapeleffect.”

Wanneer ben jij het meest ontspannen?
“Als de deadlines niet in mijn nek hijgen en het qua tijdsgebondenheid ruimte heeft, dat ik kan ademen. Wat ik zelf heel fijn vind om te ontspannen zijn wellnessachtige dingen. Als ik niet veel tijd heb ga ik even in bad en ik hou ook heel erg van de sauna. Alleen ben ik sinds Rio niet meer naar de sauna geweest. Dat is best jammer, maar ik heb liever niet dat ik herkend word.”

DG lieke sfeer bontjas muts

Heb je ergens een hekel aan?
“Ik heb een hekel aan nepheid, liegen, dat soort dingen. Ik zoek altijd oprechtheid in mensen, want anders kan ik ze niet vertrouwen. Dus aan nepheid heb ik echt een hekel.”

Wat is je meest dierbare bezit?
“Mijn hond Djoya, als je dat al een bezit kan noemen, want eigenlijk is het gewoon een onderdeel van de familie. Ik heb die naam bedacht en eigenlijk komt het van ‘joy’ af, dat natuurlijk vreugde betekent.”

Wat staat bovenaan jouw bucketlist?
“Dat zijn altijd zoveel dingen. Ik hou wel van reizen, van nieuwe culturen en landen ontdekken. Ik heb nog een continent niet gehad en dat is Afrika. Dus ik zou sowieso graag naar Zuid-Afrika willen. Maar verder is het niet zo dat ik denk: ‘als ik nu nog een maand te leven heb, dan moet ik daar naartoe’. Een bucketlist is wel zo’n ‘diehard’ wens.”

Wie is jouw grote voorbeeld?
“Die hoort eigenlijk wel op mijn ‘bucketlist’. Want ik heb altijd wel een voorbeeld gehad in het turnen; dat is Nastia Liukin. Zij is als persoon echt mijn rolmodel. Ik heb haar wel eens ontmoet, maar nog geen persoonlijk gesprek met haar gehad. Daar was nooit tijd voor. Ik zou haar graag een keer in de privésfeer spreken. Ik hou heel erg van kunnen sparren met mensen over ideeën en brainstormen om het maximale uit je leven te halen.”

In samenwerking met Turnsupporter 
Tekst: Stefanie Katzenbauer / Fotografie: Eigen beelden Lieke Wevers

Gerelateerd

koken met lieke shot 1
Vrije tijd
Fit

Koken met Lieke

door DG op 18 juli 2018

Lieke vloer
Vrije tijd
Fit

Lieke eet haar eerste hamburger...OOIT!

door Bureau Sport op 16 juli 2018

Alle Sport & Lifestyle verhalen