DG

Bondscoach Gerben Wiersma heeft het team voor de interland van zaterdag bekendgemaakt. Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman en Lieke Wevers zullen de strijd aangaan tegen de teams van Italië en Noorwegen. Ook komen er individuele turnsters uit Oostenrijk en Zweden in actie.

Vera van Pol en Sara van Disseldorp turnen beide een individuele meerkamp en starten, net als de andere Nederlandse turnsters, op het onderdeel balk. 

Sanne Wevers zal zaterdag niet in actie komen. Wevers is nog niet klaar om een wedstrijd te doen morgen. Wel heerst er het vertrouwen dat ze bij de volgende interland, op 14 september, in actie zal komen.

De interland op 31 augustus geldt als eerste WK-kwalificatiemoment voor de Nederlandse turnsters. Na de interland op 14 september zal, op uiterlijk 15 september, het definitieve team bekend worden gemaakt.

De wedstrijd in Heerenveen start morgen om 11:00 uur. De Nederlandse turnsters beginnen de wedstrijd op het onderdeel balk. Na afloop van de wedstrijd zal Céline van Gerner publiekelijk afscheid nemen als turnster.