DG

TeamNL-turnsters Eythora en Tisha hebben tijdens de meerkampfinale van de EK turnen respectievelijk de elfde en dertiende plaats behaald. 

Eythora kwam na een mindere start op brug en balk sterk terug op de laatste twee toestellen: vloer en sprong. Uiteindelijk kwam de turnster van SV PAX Haarlemmermeer tot een totaal van 51.365 punten. "Dit is voor mij een hele belangrijke eerste stap op weg naar de WK. Ik heb nu kunnen zien waar ik nog aan moet werken en ga steeds weer een stapje omhoog qua niveau," zei Eythora achteraf. 

Tisha begon goed aan brug, maar moest op balk een val incasseren. Ook zij herpakte zich vervolgens op vloer en sprong. Tisha, die traint bij Topturnen Zuid, kwam tot een totaal van 50.899 punten. "De meerkampfinale heb ik vooral als een heel belangrijk leermoment gezien. Het is altijd mooi om in zo'n finale te staan. Helaas ging niet alles even goed, maar ik neem zeker weer belangrijke punten mee op weg naar de WK," wist Tisha. 

Goud voor Dos Santos
De Europese meerkamptitel ging uiteindelijk naar Melanie de Jesus dos Santos, die met een stabiele meerkamp naar 55.433 punten turnde. Vooral op vloer (13.600) en sprong (14.100) was Dos Santos sterk.

Dos Santos is de tweede Franse turnster die de Europese titel in de meerkamp wint. In 2005 was Marine Debauve de beste Europese meerkampster. 

Ellie Downie, de Europees kampioene van 2017, greep met 55.365 punten het zilver. Angelina Melnikova uit Rusland greep met 55.065 punten het brons.