Turnsupporter

Het turnleven en het leven thuis in Eindhoven, voor Tisha zijn het haast twee gescheiden werelden. Lekker bij haar familie in Eindhoven zijn, daar geniet ze van. En dan maakt het niet eens zo veel uit wat ze doet. “Ik vind het gewoon fijn om bij ze te zijn. Soms hang ik gewoon lekker op de bank, soms ga ik koken. Dat is mijn hobby. Ik vind het leuk om een bijzonder gerecht te maken.”

Te veel plannen zit niet echt in haar. Koken is een hobby, maar of het iets waar Tisha na haar turnloopbaan meer mee zou willen… Ze heeft over de verre toekomst eigenlijk nog maar weinig nagedacht. “Eigenlijk moet ik dat weleens gaan doen. Maar het is echt heel moeilijk. Het lijkt me wel heel tof om het circus in te gaan. Om een jaar of twee in de shows van Cirque du Soleil mee te doen bijvoorbeeld. Maar qua studie weet ik het echt nog niet. Ik focus me gewoon voorlopig nog op het turnen.”

67A1068zw

Bijgeloof

Niet te ver vooruit kijken, het past wel een beetje bij haar karakter. En het vraagt de nodige improvisatie. “Dus ik doe wel veel ervaring op. Doordat ik niet alles in de puntjes voorbereid, kan ik goed met plotselinge veranderingen omgaan. Misschien ben ik mede daardoor ook wel vrij stabiel.” En misschien is ze dat ook wel een beetje door houvast aan bovennatuurlijke krachten. Want bijgelovig is ze wel. Tisha is van de vaste rituelen. “Als ik aan mijn staart trek en het gaat daarna goed, dan moet ik dat nog een keer doen. Hele stomme dingen, maar alles wat lukt, moet ik herhalen.” En speelt dat bijgeloof dan ook een rol in het dagelijks leven? “Dan ben ik juist meer autistisch. Ik kan soms heel erg letten op stoeptegels en zo. Dat ik er eentje moet overslaan. Of als de radio aanstaat dan moet ie op een even getal, bijvoorbeeld 22.”

In samenwerking met Turnsupporter
Fotografie: Iris van den Broek