DG

Casimir Schmidt en Sanna Veerman hebben bij de Swiss Cup in het Zwitserse Zurich de achtste plaats behaald. Schmidt en Veerman behaalden samen een totaal van 53.900 punten. 

Schmidt kwam in Zwitserland in actie op de onderdelen ringen (13.350) en vloer (13.950), Veerman turnde op brug (13.350) en sprong (12.750). 

Bij de Swiss Cup wordt geturnd in koppels en er wordt gewerkt met een afvalrace. In de eerste ronde komen alle tien de deelnemende teams in actie, waarna vervolgens de beste acht teams doorstromen. 

Vervolgens volgde een halve finale waarin werd toegewerkt naar een 'eindstrijd' met slechts twee overblijvende teams. 

In Zürich ging de overwinning uiteindelijk naar het Amerikaanse duo bestaande uit Jade Carey en Allan Bower. In de finale behaalden zij 29.075 punten. Daarmee bleven ze Diana Varinska en Oleg Verniaiev uit Oekraïne (27.650) voor.  

Oliver Hegi en Giulia Steingruber uit Zwitserland pakten het brons. In de finale turnde elk teamlid op één toestel. De twee scores per team werden opgeteld voor het eindresultaat.  

Arthur Gander Memorial
Eerder deze week behaalden Veerman en Schmidt bij de Arthur Gander Memorial in Morges respectievelijk de zesde en achtste plaats.

Het goud bij de mannen ging daarna Oleg Verniaiev uit Oekraïne, terwijl Lorette Charpy bij de dames het goud greep.

Goud bij Brabant Throphy
Naast de twee wedstrijden in Zwitserland turnde Sanna Veerman vorige week zaterdag nog naar het goud bij de eerste editie van de internationale Brabant Throphy. Samen met teamgenoot Bart Deurloo bleef ze het Russische tweetal (Angelina Melnikova en Ivan Stretovich) voor.

Casimir Schmidt en Tisha Volleman veroverden in Den Bosch het brons namens Nederland.

Voor Veerman staat van 21-24 november de World Cup turnen in het Duitse Cottbus op het programma. Daar zal ze samen met Sara van Disseldorp aan de start verschijnen.