Lisa Deen

Een plekje in de WK-trajectselectie. Turnster Vera van Pol maakt zich er geen zorgen over. Na een succesvolle operatie aan haar linkerenkel heeft ze inmiddels groen licht gekregen om weer volledig op te bouwen.

Het behalen van een plekje in de WK-trajectselectie is voor Vera het belangrijkste doel voor dit jaar. “De trajectselectie ga ik sowieso wel halen, daar maak ik me eigenlijk geen zorgen over. Ik sta er op dit moment goed voor en heb eigenlijk helemaal geen last van mijn enkel. Elke dag kan ik weer wat meer doen,” vertelt de regerend Nederlands meerkampkampioene. 

Deelname aan de Nederlandse titelstrijd in juni zit daarom ook al in haar achterhoofd. “Daar denk ik stiekem wel aan, maar ik weet nog niet zeker of het haalbaar is. Als ik meedoe, dan doe ik misschien een paar toestellen. Richting Stuttgart richt ik me volledig op de meerkamp. Uiteindelijk wil ik natuurlijk meedoen aan de WK,” zegt Vera

Opbouwen
Inmiddels is ze dan ook weer druk in de weer met het opbouwen van haar programma. “Het gaat allemaal beter dan verwacht. Sinds vorige week donderdag ren ik weer een beetje. Deze week heb ik voor het eerst weer wat series gesprongen op de airtrack,” vertelt ze.

Sinds de operatie in februari is Vera eigenlijk nauwelijks weggeweest uit de turnhal. “Een week na de operatie trainde ik gewoon weer. Een keer per dag stond ik in de hal, met mijn krukken. Toen ik op een gegeven moment een walker kreeg voor mijn enkel, begon ik alweer twee keer per dag te trainen.”

Vera traint nu volledig pijnvrij en is hoopvol voor de komende periode. “Het voelt gewoon heel goed en ik ben blij dat alles zo voorspoedig is verlopen. Dat had ik niet meteen verwacht, vooral omdat ik bij blessures aan mijn rechterenkel vaak nog wel tegenslagen had. Nu is dat niet het geval. Ik kan dus alleen maar blij zijn,” besluit ze.