DG

Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Tisha Volleman hebben bij de EK turnen in Polen vier finaleplaatsen behaald. 

Thorsdottir plaatste zich voor twee finales: de finale in de meerkamp en de finale op vloer. Met een meerkamptotaal van 52.232 punten plaatste ze zich (ongeschoond) als dertiende voor de eindstrijd van vrijdag. Angelina Melnikova uit Rusland was de sterkste meerkampster tijdens de kwalificaties met 55.166 punten. 

Op vloer stroomt Thorsdottir  met 13.300 punten als vierde door naar de finale van zondag. De Britse Claudia Fragapane was met 13.600 punten de beste tijdens de kwalificaties. 

Thorsdottir maakte bij de EK in Polen haar comeback na haar handblessure van vorig jaar en keek tevreden terug op haar wedstrijd. "Het is hartstikke fijn om hier weer te staan en om weer te zien dat ik weer mee doe. Ik mag tevreden zijn met mijn wedstrijd," zei ze achteraf. 

Tisha Volleman behaalde in Polen eveneens de meerkampfinale. Met 52.032 punten eindigde zij op plek vijftien. 

Op sprong kwam Volleman met een gemiddelde 13.666 punten niet in de buurt van de top-acht. De Britse Ellie Downie was met 14.366 punten de beste tijdens de kwalificaties op sprong. 

Tekst loopt door onder de foto

Ook debutante Veerman naar finale
EK-debutant Sanna Veerman turnde aan brug een persoonlijk record van 14.133 punten bij elkaar en wist daarmee als (gedeelde) vierde de brugfinale te bereiken.

De Zweedse Jonna Adlerteg was met 14.666 punten de beste tijdens de kwalificaties op brug. 

Veerman turnde in Polen al in de allereerste subdivisie en moest lang afwachten of haar brugscore voldoende was voor de finale. "Ik ben ontzettend blij met mijn oefening aan brug. Je traint het zo vaak en als het er dan op zo'n moment uitkomt is dat natuurlijk geweldig," zei Veerman achteraf. 

In de meerkamp kwam Veerman tot een totaal van 49.432 punten en de 29e plaats.