DG

A Touch of Gold stond voor de turnsters van The Force is Grace niet alleen in het teken van het neerzetten van een toffe show. Naast hun acts kregen ze ook nog een heus vragenvuur van hun fans voorgeschoteld tijdens twee speciale meet en greets in de Ziggo Dome. 

Er kwamen allerlei vragen voorbij. De leukste en moeilijkste vragen (en antwoorden) hebben wij voor jullie op een rijtje gezet:

Wat was je slechtste vak op school?
Eythora: De mijne was zeker weten scheikunde, daar kon ik helemaal niets van. Céline: Bij mij ook. En natuurkunde, daar was ik ook echt niet goed in. Maar ik wil jullie niet bang maken voor de middelbare school, hoor. 

Heb je weleens last van zenuwen?
Kirsten: Ja, tuurlijk! En eigenlijk gaan die zenuwen ook nooit echt weg. Bij elke wedstrijd komen ze wel weer terug, haha. 

Wat vind je het leukste om te doen op de balk?
Sanne: Mijn pirouette baantje, het stukje met alle pirouettes achter elkaar, vind ik het leukste om te doen. 

Waarom wilde je op turnen?
Elze: Ik wilde op turnen omdat ik het op televisie had gezien en dat vond ik echt heel cool. Al die salto's en zo wilde ik ook kunnen. 

Wat is je moeilijkste onderdeel?
Tisha: Mijn opsprong op balk, de arabier-twistsalto op. Die is heel moeilijk, maar ook heel tof om te doen. 

Wat is je lievelingstoestel?
Naomi: Ik vind brug het leukste om te doen omdat je daar lekker kunt vliegen. 

Ben je bij sprong weleens bang om door je enkel te gaan?
Vera: Ik heb al drie keer een operatie aan mijn enkel gehad dus mijn enkels zitten altijd in het tape. Zo kan ik er niet doorheen gaan. 

Hoe oud was je toen je meerdere keren per week ging trainen? 
Sanna: Toen ik zeven was turnde ik denk ik drie keer per week en eigenlijk kwam er elk jaar een extra training bij. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik ging trainen. Dat is nu niet meer zo hoor, nu houd ik het bij hetzelfde aantal uren, haha ;-). 

Hoeveel medailles heb je in totaal?
Eythora: We hebben allemaal wel een hele collectie aan medailles thuis. De ene medaille is alleen bijzonderder dan de andere. Eigenlijk heb ik ze nog nooit geteld. 

The Force is Grace-fan Jola maakte een speciale vlog over A Touch of Gold en haar ontmoeting met de turnsters. Deze kun je hieronder bekijken.