DG

Stel je eens voor. Je hebt een slepende blessure of ineens he-le-maal geen zin meer in turnen. Maar eigenlijk wil je wél supergraag een nieuw element leren of een medaille winnen. Opgeven is dus geen optie. Je hebt gewoon wat extra motivatie nodig. Het zien van je (super)helden kan je misschien net dat beetje extra kracht geven om door te zetten.

Uit het onderzoek ‘Superpowering girls’ van het Women’s Media Center, een organisatie dat onderzoek doet naar de representativiteit van vrouwen in media en cultuur blijkt zelfs dat het zien van vrouwelijke superhelden meer zelfvertrouwen kan geven.

Volgens het onderzoek kunnen vrouwen zichzelf beter als superheld voorstellen wanneer ze vrouwelijke rolmodellen zien op televisie, op het internet of in de krant.

Ongeveer twee derde van de meiden tussen de tien en negentien jaar gaf aan dat ze niet genoeg ‘vrouwelijke rolmodellen’, ‘sterke vrouwelijke personages’ of ‘herkenbare vrouwelijke personages’ zien in films en tv-programma’s.

Volgens de deelnemers aan het onderzoek zouden sterke vrouwen hen helpen om positieve eigenschappen zoals sterk, dapper, zelfvertrouwen en gemotiveerd bij zichzelf te identificeren. 

Aansluiten op de wens
The Force is Grace sluit wat dat betreft naadloos aan op de behoefte aan vrouwelijke superhelden in de sport. We doen er namelijk alles aan om jullie kennis te laten maken met de sterke Nederlandse turnvrouwen, die allen hun eigen identiteit hebben. We vertellen over hun successen, maar zeker ook over de struggles en moeilijke momenten.

Zo vertelde Lieke Wevers onlangs al eens over haar rehab op Tenerife en waren we er natuurlijk ook bij de successen tijdens de EK (brons voor het team, goud voor Sanne Wevers). We schotelden de turnsters diverse lastige dilemma’s voor, maar organiseerden ook een meet & greet voor de fans. Met de reportageserie van The Hard Way To Success zie je daarnaast regelmatig updates over de ‘road to Tokyo’.

Een inkijkje geven in het leven van de topsporters en wat ze binnen en buiten de sport allemaal meemaken is het belangrijkste doel. Via ons platform leer je de turnsters wat dat betreft écht kennen.

Dit jaar staat natuurlijk vooral in het teken van een teamprestatie, namelijk kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokyo. Maar bij ons zie je meer dan dat. De komende maanden proberen we daarom ook steeds meer updates te plaatsen.

Oproep
Heb jij een brandende vraag voor de turnsters van The Force? Of heb je een suggestie voor een onderwerp op de website? Laat het ons dan vooral weten via een mailtje naar theforce@kngu.nl. We zullen proberen om dan in te spelen op jullie wensen. Inspiratie en motivatie staat daarbij natuurlijk voorop.

Gerelateerd

GZ2A3089
Vrije tijd

De dilemma's van Kirsten

door DG op 15 januari 2019

WhatsApp Image 2018 11 26 at 17 v2.56.28
Fit

THWTS & The Force #2: EK-brons!

door The Hard Way To Success op 27 november 2018

Alle Sport & Lifestyle verhalen