Het Team


Elegantie, uitstraling en teamspirit als belangrijkste kracht. Het is een simpele omschrijving van ‘The Force Is Grace’: de naam die de Nederlandse dames turnploeg op weg naar Tokyo2020 draagt. De Nederlandse turnsters, met allemaal hun eigen unieke teamnaam, bundelen de krachten op weg naar de Olympische Spelen in Japan. 

De komende jaren staat alles namelijk in het teken van het teamresultaat. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 behaalden de Nederlandse turnsters (destijds bekend als de OrangElegance) al een historische zevende plaats in de landenfinale. Die klassering wil het team, The Force Is Grace, in Tokyo overtreffen. 

De weg naar de Olympische Spelen volg je via deze website. Bijzondere blogs, vlogs en social media updates: alles rondom de acht ‘forcemembers’ is hier te vinden.

Samenstelling The Force is Grace
Bondscoach Gerben Wiersma heeft bij de start van het project acht dames aangewezen die op weg zijn naar Tokyo. Daar zullen in de loop van de tijd wellicht meiden bij komen. Ook die verhalen zullen we dan natuurlijk vertellen. Turnsters die op een hoog niveau (blijven) presteren maar nu nog niet tot The Force behoren zullen daar vanzelf bij komen.

Naar Naomi

Naar Lieke

Naar Sanna

Naar Kirsten

Lees ook onze verhalen

Benieuwd naar onze verhalen? Hoe trainen we, wat eten we, waar houden we van? Volg ons!

Onze verhalen

Naar Eythora

Naar Sanne

Naar Tisha

Naar Vera