Bijscholing Mentale Training: "Flow"

  • Bijscholing (Niveau 3)

Tijdens deze training leer je welke factoren een rol spelen (en die je dus als coach kunt beïnvloeden) bij het bereiken van een flow toestand.

Flow:
 het brein in de perfecte functioneringsmodus. Je voelt een onuitputtelijke energie. Alsof je voor altijd door kan gaan. Alles wat je doet gaat perfect. Je doet als het ware waar je voor gemaakt bent, elk moment voelt goed aan. Je hebt enorm veel plezier. Je vergeet alles en iedereen om je heen. Je wordt ‘opgezogen’ door de sportactiviteit. Je bent in flow.

Sportbeoefening kan beschouwd worden als een mind game. Het is een combinatie van een langdurig leerproces en een op een specifiek moment te leveren prestatie. Zowel het leren als presteren is een proces dat zich (grotendeels) afspeelt in het brein. Een gevleugelde uitspraak is dan ook: “Muscles are the slaves of our brain”. Als begeleider (coach, trainer, docent) van deze processen is het dan ook raadzaam om kennis te vergaren over het brein en hoe je deze processen kunt stimuleren of afremmen.

Naast fysiek trainen en het trainen op techniek is mentaal trainen een factor die we allemaal (onder)kennen, maar waarvan we nog niet zoveel weten over de praktische toepassingen.

Duur
De cursus doe je in eigen tijd; gemiddeld ben je er zo’n 8 weken mee aan het werk, met een belasting van 20-30 minuten online en 20-30 minuten offline per week.

Extra
Na het voltooien van de training kun je als coach of begeleider meekijken bij de training van je eigen sporters (met wederzijdse instemming), mochten ook die zich willen trainen op dit vlak. Dat biedt de mogelijkheid met je sporter te sparren over de diverse onderwerpen die aan bod komen.

Locatie
Het is een online training; elke locatie met internet, een PC, laptop of tablet en eventueel een koptelefoon is geschikt.

Licentiepunten
Deze training levert 1 licentiepunt op.

Inschrijven
Inschrijven gaat rechtstreeks via de website van Prestum.nl.

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 1 punten
Discipline:
Kosten:
Gratis

Bijeenkomsten

Nieuwe data volgen zo snel mogelijk.