Coach in Sports - Breder Leren

  • Bijscholing (Niveau 3)

Steeds beter worden in je rol als turntrainer, hoe doe je dat?   
Leren is een continu proces. Dat doe je dagelijks, in de praktijk. Soms in een cursusgroep, soms alleen. Soms moet je licentiepunten halen om je licentie te verlengen. In alle opzichten een kans om jezelf te verbeteren. Om dit leerproces te versterken door het te verbreden is het handig om te weten hóe je eigenlijk leert. Lees hieronder hoe je daar achter komt. 
 
1. Je start met het online invullen van een vragenlijst. 
Je krijgt direct een leerprofiel retour: hoe leer ik eigenlijk? En…wat doe ik als ik iets niet weet? We gaan werken met 7 leerstrategieën. Welke gebruik je en welke (nog) niet! ‘Breder gaan leren’ is de uitdaging. Dan komt de Wat-vraag aan bod. Zet jezelf in de schijnwerpers. Wat kan beter? Wat vind jij dat beter moet? Waar zou je nog veel beter in willen worden? Met deze vragen kun je jezelf ‘ontleden’ of scannen. Je mag het ook een röntgenfoto noemen: waar ben je sterk en waar zit nog een zwakke plek? Zo kom je bij de onderwerpen waaraan jij wilt gaan werken. De startsessie eindigt met een eigen, kant-en-klaar plan van aanpak. Je weet nu wát je gaat doen en hoe je het gaat uitvoeren. 

2. De leer-actie-periode: dat is de tijd tussen start- en slotsessie. 
Hierin ben je actief bezig met werken aan je opdrachten. Je spreekt bijvoorbeeld met een andere trainer over periodisering of je zoekt op internet naar nieuwe inzichten over mental coaching. Wellicht is een gesprek gewenst met je bestuur of staf omdat jullie niet op een lijn zitten. Dat doe je PlaTO: Plaats en Tijd Ongebonden! Je bepaalt zelf steeds wanneer je leeracties uitvoert. Het moet wel zijn afgerond op de slotsessie. Om op afstand te kunnen coachen gebruiken we de Logboek methode, Je houdt summier een logboek bij waarin  je je leeracties wekelijks heel kort beschrijft inclusief de uitkomsten en zo mogelijk de resultaten. Dit logboek stuur je in week-3 en week-5 van de leer-actie-periode naar je leercoach en trainer van CoachinSports. Je krijgt dan feedback op maat, op jouw leerproces en op je aanpak. 

3. In de slotsessie presenteer je je eigen leerproces en de resultaten.
Waar ben jij zélf nu beter in geworden? Ook de transfer naar je turners waaraan jij training geeft, komt aan bod. 

Er zijn twee opties mogelijk:

1. Leer je het liefst individueel?
Kies dan voor het programma ‘1-op-1, coaching op afstand’. Om je aan te melden kun je op onderstaande button klikken.
Meld je aan! 

2. Kun je je eigen programma maken en je plan van aanpak zelfsturend uitvoeren?
Kies dan voor een online programma. Om je aan te melden kun je op onderstaande button klikken.
Meld je aan! 

Deze scholingen kennen geen data of locatie. Er wordt gewerkt via de PlaTO formule: Plaats en Tijd Ongebonden. Je spreekt met je leercoach een startdatum en de overlegmomenten af, die jou het beste uitkomen. Interesse? Lees hier meer over deze nieuwe visie op sportcoachontwikkeling en over de aanpak. Of vul alvast de gratis vragenlijst in en bekijk je leerprofiel. 

Heb je vragen over deze scholing? Mail naar info@coachinsports.nl of vul het contactformulier in.

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 6 punten
Discipline:
Kosten:
Gratis

Bijeenkomsten

Nieuwe data volgen zo snel mogelijk.

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700