Introductie intervisie binnen de KNGU; recreatie 13+

  • 4 november 2022
  • Hoogland
  • Bijscholing (Niveau 3)

Introductie intervisie binnen de KNGU
- Vrijdag 9 september 13.30/15.30 thema het jonge kind, differentiëren
- Vrijdag 7 oktober 13.30/15.30 thema recreatie 7-12 jaar, pesten
- Vrijdag 4 november 13.30/15.30 thema recreatie 13+, autonomie en motivatie

De KNGU introduceert drie bijeenkomsten intervisie voor trainers-coaches. Het doel is om te leren reflecteren en meer bewustwording en inzicht te creëren op eigen gedrag en handelen. Daarnaast willen we kennis delen met elkaar om zo meer van elkaar te leren.
Er worden drie pilot bijeenkomsten gedraaid (Let op: Elke bijeenkomst heeft een ander thema) waar je kosteloos aan kunt deelnemen. Wij vragen je wel de KNGU van feedback te voorzien na afloop van de bijeenkomst. De sessie duurt 2 uur en hiervoor ontvang je ook 2 licentiepunten. 

Wat is intervisie?
Intervisie is een ‘zelfhulpmethode’ voor een vaste, homogene groep vakgenoten met een vergelijkbare achtergrond. Deze groep met hooguit 10 deelnemers, begeleid door een intervisiebegeleider, bespreekt met elkaar een werkprobleem dat ingebracht wordt door één van de deelnemers. Het doel van intervisie is van elkaar te leren en tot nieuwe inzichten te komen en te leren reflecteren. Intervisie werkt volgens een bepaalde methodiek in een veilige omgeving. Alle deelnemers zijn aan elkaar gelijk, er is géén sprake van een hiërarchische verhouding. De vooraf gekozen methodiek is leidend voor het proces, deze geeft houvast en helpt de groep om tot inzichten en oplossingen te komen. De vastgestelde stappen in het proces scheppen daarnaast voorwaarden voor een veilige omgeving, die belangrijk is voor het inbrengen van werkproblemen. Vaak kan het probleem na de sessie opgelost worden of zijn er nieuwe inzichten verkregen waar de inbrenger mee aan de slag kan.

ADRES:
Bunschoterstraat 23
3828 NR HOOGLAND

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 2 punten
Discipline:
  • Algemeen
Kosten:
Gratis
Locatie:
3828 NR, Hoogland
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
04 nov. 2022 13:30 - 15:30

Inschrijven