Inzetten van brug gelijk & de trapezestok in de recreatieve les *ONLINE*

  • 2 november 2022
  • Digitaal
  • Bijscholing (Niveau 3)

INZETTEN VAN BRUG GELIJK & DE TRAPEZESTOK IN DE RECREATIEVE LES *ONLINE*

Kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden met brug-gelijk en de trapezestok in de hedendaagse recreatieve gym/turnles. Op welke manier kun je ze in de les gebruiken en welk nut heeft het?

Brug-gelijk een echt heren toestel of... we gaan eens kijken waar het vandaan komt en of er meer is dan alleen het heren turnen in de brug gelijk. We kunnen de brug voor veel diverse beweegmomenten in de zaal gebruiken. Tijdens de bijscholing gaan we naast de voorbeelden vanuit mijn ervaring ook jullie ideeën met elkaar delen.

Een andere manier om het zwaaien goed onder de knie te krijgen is het trapeze zwaaien. De beweging is hetzelfde als bij de ringen, alleen krijgen de kinderen al meer een ‘brug/rek gevoel’ omdat ze hun handen naast elkaar op een stok moeten plaatsen. Ook kan er al laagdrempelig het ‘ompakken geoefend worden op de trapeze stok. Bij zwaai  aan de ringen of trapeze is het ook makkelijker om de juiste lichaamshouding te ervaren. En dat is weer handig voordat ze dit aan een vast toestel zoals rekstok of brug gaan doen.

De trapeze stok is een attribuut die in de meeste zalen niet veel gebruikt wordt, we gaan samen zoeken naar mogelijkheden en ideeën van het gebruik in de zaal en delen deze met elkaar.

Je ontvangt uiterlijk twee dagen voorafgaande aan de bijscholing een link naar de online scholing. Het kan zijn dat deze mail in je spambox/ongewenste email komt. Heb je anderhalve dag voor de scholing nog geen link ontvangen, neem dan contact met ons op via bijscholingen@kngu.nl. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00.

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 2 punten
Discipline:
  • Gymnastiek
Docent:
I. Kapitein
Kosten:
Geen lid: €45,00
Lid met verlopen licentie: €40,00
Lid met geldige licentie: €35,00
Locatie:
Digitaal

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 02 nov. 2022 Tijd: 19:30 - 21:00

Inschrijven