The Coach - Acrobatische gymnastiek

  • 21 oktober 2023
  • Rotterdam
  • Bijscholing (Niveau 3)

Een blessure, wat nu?

Een blessure kan veel grotere gevolgen hebben dan alleen het tijdelijk niet kunnen trainen. Ook mentaal kan het een grote druk leggen bij de geblesseerde sporter, maar ook bij de partners. Mag je als trainer dan verder trainen? Welke mogelijkheden heb je om je geblesseerde sporter toch in de trainingen te betrekken? Had je de blessure kunnen voorkomen?

Deze bijscholing is bedoeld om acrobatische trainer-coaches en hun assistenten handvaten te geven, hoe om te gaan met veelvoorkomende blessures binnen de acrobatiek.
Bij deze scholing mag je assistenten meenemen. Dit kun je aangeven bij de inschrijving. Voor een assistent betaal je €25,00

Inhoud van de scholing:

  • Er zal stil worden gestaan bij lichaamskenmerken van de individuele sporter en de daarbij mogelijke risico’s op het ontwikkelen van blessures.
  • Samen bekijken we technische aspecten van elementen en hoe een foutje in techniek kan leiden tot het mogelijk ontstaan van een blessure.
  • Aan het einde van deze bijscholing zullen de trainers een kritischer kijk hebben op hun sporters en hun techniek om zo sluipende blessures te voorkomen en weten zij hoe te handelen bij bestaande blessures.

Docent:

Tjarve Bosman is fysiotherapeut en gespecialiseerd manueel en handtherapeut. Ze is al jaren betrokken als trainster en docent binnen de acro sport op alle nivo’s. Het doel binnen de trainingen is om met plezier en hard werken het beste uit elk team te halen op ieders eigen nivo. Hierbij wordt steeds weer gekeken wat een team aan kan en wordt er respectvol omgegaan met fysieke (en mentale) belastbaarheid.

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline:
  • Acrobatische Gymnastiek
Kosten:
Lid met verlopen licentie: €90,00
Lid met geldige licentie: €65,00
Geen lid: €120,00
Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA, Rotterdam
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 21 okt. 2023 Tijd: 14:00 - 17:00

Inschrijven

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700