The Coach - Acrogym

  • 23 oktober 2022
  • Rotterdam
  • Bijscholing (Niveau 3)

Tips & tricks voor een stabiel acroseizoen
Na een lange periode vol creatieve oplossingen lijken we nu weer richting een ‘normaal’ seizoen te gaan. Maar wat is ‘normaal’? Hoe bouwen die trainingen eigenlijk op, leer je de gymnasten zoveel mogelijk en zorgen we dat we meedraaien op het gewenste niveau? En dat alles moet dan ook nog eens passen in de beperkte trainingsuren. Natuurlijk komt er ook nog eens bij kijken dat we het plezier niet uit het oog moeten verliezen, voor onszelf en voor de gymnasten. Krijg jij als trainer hier ook een overweldigend gevoel van en weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of hoef je juist alleen nog maar jouw structuur te perfectioneren? Dan is deze scholing echt iets voor jou!

Tijdens deze bijscholing wordt er aandacht besteed aan de basisprincipes van acro op het trainersvlak. Heb je ook baat bij een technische bijscholing? Die volgt dit najaar! 

Onderwerpen die aan bod komen: 

  • Plannen van een acroseizoen en het stellen van doelen.
  • Structuur en leerlijnen voor het D/E niveau en C/B niveau. Hier gaan we overzicht creëren met behulp van het reglement en krijg je tips en tricks over hoe je er voor kunt zorgen dat teams mee kunnen draaien op het landelijke D/E en/of C/B niveau.
  • Tips & tricks voor de artistieke score en de implementatie van basis choreografie in je training.

Wil jij zo veel mogelijk uit deze bijscholing halen? Noteer vooraf alvast wat je verwachtingen zijn van deze bijscholing. Er is ook ruimte voor het beantwoorden van vragen. Bereid dit voor en neem het mee!

Docent
Aimée is een super gedreven en enthousiast persoon die zich hard maakt voor de verandering binnen de gymsport. Met 14 jaar (and still counting) ervaring als sporter en flink wat jaren als coach, docent (KNGU) en choreograaf heeft ze flink wat kennis verzameld, die ze graag deelt met iedereen! Aimée geef bijscholingen en doceert bij de acro trainersopleidingen op een energielevel dat past bij haar persoonlijkheid en haar passie voor de sport. Ingetogen en ‘low energie’ staan dus ook zeker niet in haar woordenboek.

In deze bijscholing zal vrij veel theorie worden behandeld, uit ervaring is gebleken dat dat voor gymnasten minder leuk is, want die willen natuurlijk graag in actie komen! Je mag sporters meenemen, maar houd er rekening mee dat ze een zeer groot deel van de bijscholing niet in actie zullen komen. Er zullen proefsporters aanwezig zijn die bereid zijn om alles voor te doen!

Voor meer info kijk op de hoofdpagina van The Coach. 

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline:
  • Acrobatische Gymnastiek
Kosten:
Geen lid: €110,00
Lid met verlopen licentie: €85,00
Lid met geldige licentie: €60,00
Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA, Rotterdam
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 23 okt. 2022 Tijd: 10:00 - 13:00

Inschrijven

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700