The Coach - Freerunnen

  • 23 oktober 2022
  • Rotterdam
  • Bijscholing (Niveau 3)

De bijscholing freerunning & parkour is een actieve scholing waarbij de vraag 'Hoe geef ik een les of training in freerunning?' centraal staat. Wat is de 5F-methode? Hoe pas je die toe? Het doel van deze scholing is dat je bewust wordt van hoe je een les kan opbouwen die zowel veilig als uitdagend is.

Docent
Pepe Pont is een oud-turner in de tijd dat freerunnen nog onbekend was. Als jongeling deed hij zijn turntrucjes ook buiten en was dus al aan het freerunnen. Op latere leeftijd is hij turntrainer geworden bij GV Mobilee en heeft hij als gediplomeerd freeruncoach het freerunnen opgezet. In 2015 is hij voor zichzelf begonnen en heeft hij Fast Forward Sports opgericht.

Fast Forward Sports is gespecialiseerd in freerunnen, parkour, bootcamp OCR en personal training. Met alles op het gebied van obstakels en parcours geven zij trainingen, clinics, workshops, demo’s, evenementen en bijscholingen. Samenwerkingspartners zijn de KNGU, Freerun Basics/Urban Performance, JUMP Freerun, Spartan Nederland en sportopleidingen.

Na 4,5 jaar is er een eigen locatie geopend: Fast Forward Academy. Inmiddels bestaat de club bijna 8 jaar. Zij hebben de coronacrisis overleefd en er trainen momenteel meer dan 400 leden. Pepe was dit jaar internationaal FIG-jurylid parkour bij de World Games in Birmingham, USA en hij heeft samen met JUMP Freerun een officieel NK Freerunning georganiseerd tijdens de Urban Sports Week Amsterdam.

De volgende onderwerpen komen tijdens de bijscholing aan bod:

1. Hoe zet je een les in elkaar?

  • Conditioning en techniek: weten waar de exacte beweging vandaan komt en vooral wat je nodig hebt om de beweging juist uit te voeren qua techniek;
  • Creatieve groepsactiviteit: hoe maak je obstakels, welke materialen kan je gebruiken en welke technieken kan je toepassen?

2. Hoe ondersteun je de deelnemers?

  • Enthousiasmeren en motiveren om het eigen lichaam te leren kennen en de mogelijkheden hiervan;
  • Coaching: omgaan met angsten en spannende situaties.

In deze scholing zal je ook zelf aan slag gaan om te voelen en te begrijpen wat je van je sporters gaat vragen. Dus sportkleding waar je lekker in kunt bewegen is erg belangrijk.

Deze bijscholing is onderdeel van The Coach 2022 die plaatsvindt op 22 en 23 oktober. Voor meer informatie kijk op de algemene pagina van The Coach.

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline:
  • Freerunning en Parkour
Kosten:
Geen lid: €110,00
Lid met verlopen licentie: €85,00
Lid met geldige licentie: €60,00
Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA, Rotterdam
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 23 okt. 2022 Tijd: 14:00 - 17:00

Inschrijven

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700