The Coach - Showsport

  • 23 oktober 2022
  • Rotterdam
  • Bijscholing (Niveau 3)

De term ‘showsport’ wordt al jaren gebruikt binnen onze gymsport. Een unieke vorm van bewegen, waarbij je zonder wedstrijdelement en regels kan laten zien wat je kan en geleerd hebt. Het showelement en mensen letterlijk een podium bieden zijn belangrijke uitgangspunten. Daarnaast staan plezier, samen & creativiteit centraal.

Hoe maak je een show? 
Wil je aan de slag met showsport? Volg dan deze bijscholing en leer de fijne kneepjes van het vak en laat je inspireren voor het maken van je eigen show. Tevens gaan we in deze bijscholing in op het nieuwe gymsportprogramma dat ontwikkeld is door de KNGU op het gebied van showsport: Dutch Gymnastics The Box. Een sportprogramma gericht op de recreatieve gymsport in de wijkzaal. In dit programma wordt je van A tot Z begeleidt om samen met je sporters in 12 weken een eindshow/kijkles te organiseren voor supporters.

Wereld Gymnaestrada - grootste recreatieve gymsportevent ter wereld! 
In aanloop naar de Wereld Gymnaestrada die in de zomer van 2023 georganiseerd wordt in Amsterdam is er binnen het Dutch Gymnastics netwerk veel aandacht voor showsport. Een disciplineoverstijgend zonder oordeel of vergelijking. Is dit dan iets nieuws in de gymsport? Zeker niet, veel clubs organiseren al jaarlijks een show waar supporters komen bewonderen wat sporters in de les geleerd hebben. 

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 4 punten
Disciplines:
  • Algemeen
  • Gymnastiek
  • Gymsport
Docenten:
A de Groot
M.J. Kroes
Kosten:
Geen lid: €110,00
Lid met verlopen licentie: €85,00
Lid met geldige licentie: €60,00
Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA, Rotterdam
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 23 okt. 2022 Tijd: 10:00 - 13:00

Inschrijven

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700