The Coach - Turnen Dames N4

  • 22 oktober 2022
  • Rotterdam
  • Bijscholing (Niveau 4)

Dit is een bijscholing Turnen Dames niveau 4. 
De bijscholing zal worden gegeven in de topsporthal. 

 

Docent: Vincent Vermeulen

Vincent startte als opleider bij Pro Patria in Zoetermeer en werkte hierna als hoofd jeugdopleiding in het Canadese Calgary. Na enige tijd startte hij als hoofdcoach turnen dames bij Pro Patria in Zoetermeer, waar hij meerdere turnsters opleidde naar Nationale selecties. Daarnaast werkt en werkte hij als opleider voor Dutch Gymnastics, de PABO en HALO in Den Haag. Tijdens bijscholingen van Vincent is veel interactie en ruimte voor vragen en casussen uit de eigen praktijk.

 

Coachen van kijkgedrag

Het visuele systeem van sporters is zeer dominant aanwezig. Tijdens dit deel van de bijscholing gaan we aan de slag met het coachen van kijkgedrag van sporters om zo het gewenste motorische patroon te scholen, zelfvertrouwen te geven, bewegingen in delen op te splitsen en angsten blokkades te voorkomen en verhelpen. Casussen vanuit de eigen praktijk zijn zeer welkom!

 

Felgen op brug: Uitbouw en opbouw van zolendraai en stalder naar handstand

Er valt te stellen dat de losom de vaakst voorkomende felg in het damesturnen is. Maar is het ook de beste felg voor iedere turnster? En welke uitbouwmogelijkheden bestaan er? Hoe kun je op jonge leeftijd al voorbereidende vormen aanbieden voor uitdagende velgen als Stalder en zolendraai handstand. En voor welke techniek kies je bijvoorbeeld voor laatstgenoemde? Tijdens deze bijscholing gaan we aan de slag met antwoorden op deze vragen, maar ook op vragen die je zelf wellicht hebt.

 Voor meer informatie kijk op de hoofdpagina van The Coach. 

Niveau: Niveau 4
Licentieverlenging: 4 punten
Discipline:
  • Turnen Dames
Docent:
V Vermeulen
Kosten:
Geen lid: €132,15
Lid met verlopen licentie: €99,15
Lid met geldige licentie: €66,10
Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA, Rotterdam
Route

Bijeenkomsten

Cursusdata Tijd
Cursusdata: 22 okt. 2022 Tijd: 14:00 - 17:00

Inschrijven

Contactpersoon

Naam E-mailadres Telefoonnummer
Serviceteam serviceteam@kngu.nl 055-5058700