Trainer worden?

Waarom wil je trainer-coach worden?
Vind jij het leuk om met je neus bovenop dat wat gebeurt te staan? Hoor jij graag als eerste wat er speelt op de club? Wil je het liefste al je tijd aan je hobby turnen of gymsporten besteden en zien hoe je dit ook op een heel ander niveau kunt inzetten? Lijkt het jou wel wat om van groot belang te zijn voor een sporter? Leer jij graag nieuwe dingen over de gymsport of wil je jezelf onderdompelen in wetenswaardigheden over breed motorische ontwikkeling en pedagogische skills? Werk je graag met toffe en talentvolle mensen en sporters samen? Meld je dan aan als trainer-coach!

Het leersysteem

De KNGU biedt in de diverse sportdisciplines opleidingen aan op de volgende niveaus:

  • Niveau 1: assisterende rol vanaf 10 jaar
  • Niveau 2: assisterende rol vanaf 14 jaar
  • Niveau 3: zelfstandig trainer-coach vanaf 16 jaar
  • Niveau 4: zelfstandig trainer-coach vanaf 18 jaar

De opleidingen van de KNGU zijn van hoge kwaliteit en praktijkgericht. Dus geen saaie theorielessen, maar vooral online e-learnings en praktische opdrachten onder leiding van deskundige expert-leercoaches en praktijkbegeleiders. Je voert de stageopdrachten uit bij je eigen club, dat is wel zo vertrouwd. Lees meer over de visie op opleiden op deze pagina.

Wil je meer weten over een van de opleidingen? Kies dan hieronder jouw discipline en lees meer.

Wat bereik je met je opleiding bij de KNGU?
Je behaalt een officieel erkend KSS-diploma. KSS staat voor Kwalificatiestructuur Sport. Deze KSS-diploma’s zijn landelijke erkend door NOC*NSF. Met een niveau 3 diploma krijg je als KNGU-lid een licentie. Daarmee ben je vier jaar lang gekwalificeerd trainer-coach in jouw sportdiscipline. Door middel van bijscholingen kun je je verder ontwikkelen en je licentie actief houden.

Aanbod

ACROBATISCHE GYMNASTIEK

JAZZDANS

FREE­RUNNING

GROEPS­SPRINGEN

TRAMPOLINE­SPRINGEN

TURNEN

GYMSPORT

TURNEN

MASTERS

RHÖNRAD­TURNEN

RITMISCHE GYMNASTIEK

HET JONGE KIND