ZOKA & Corona

Veelgestelde vragen:

1. Krijg ik mijn geld terug?
Mocht de overheid besluiten dat een event zoals de zomerkampen geen doorgang mag hebben, dan hebben ouders/verzorgers geen enkele betalingsverplichting en wordt het volledige deelnemers-bedrag teruggestort. 

2. Wanneer wordt er besloten of SummerMoves Zomerkampen dit jaar doorgaat?
Hier hebben wij nog geen antwoord op. Wij zullen alleen aflassen als de overheid ons hiertoe verplicht. In de week van 20 april zal de overheid meer vertellen over de maatregelen voor de periode na 28 april. Dan krijgen wij meer zicht op de zomervakantie.


Op de site van de KNGU vind je ook meer informatie over corona en de tijdelijke gevolgen voor de gymsport. 


Nieuwsbrieven:

01 april 2020

Wij volgen alle berichten rond het coronavirus en de daarbij behorende gevolgen op de voet. Ook na de laatste persconferentie van 31 maart jl. zien wij vooralsnog geen reden om op dit moment de SummerMoves Zomerkampen voor 2020 te annuleren. 

We zijn onderdeel van de KNGU en samen overleggen wij over mogelijke scenario’s en daaruit voortkomende consequenties. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF. 

Mocht de overheid besluiten dat een event zoals de zomerkampen geen doorgang mag hebben, dan hebben ouders/verzorgers geen enkele betalingsverplichting en wordt het volledige deelnemersbedrag teruggestort.

Ondertussen gaan onze voorbereidingen onverminderd door, maar het aanstaande werkweekend in Beekbergen op 11 & 12 april kan uiteraard niet doorgaan. Wij prijzen ons gelukkig met een groot en sterk netwerk van vrijwilligers. Daarom inventariseren we welke klussen voor het programma en de aankleding van het kampterrein we door hen thuis kunnen laten doen.

De stafteams voor de kampweken worden momenteel ook samengesteld. Stafzaken heeft samen met de kampleiders keuzes gemaakt en binnenkort zullen de stafbevestigingen de deur uit gaan. 

We hebben er voor gekozen om dit jaar geen open dag te organiseren. Deze stond aanvankelijk gepland op 16 mei tijdens een werkweekend. Mocht dat weekend in Beekbergen doorgaan, dan hebben we alle handjes nodig voor de voorbereidingen voor de zomer. 

We houden ook nauw contact met eXito, de eigenaar van het kampterrein. Zij denken goed met ons mee. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar een ander moment waarop we een "inhaal"-werkweekend kunnen organiseren.

In de week van 20 april krijgen we hopelijk meer zicht op de zomervakantie. Als wij eerder iets weten, dan zullen wij dit zo snel mogelijk communiceren. Op de site van de KNGU vind je ook meer informatie over corona en de tijdelijke gevolgen voor de gymsport. 


20 maart 2020

Begrijpelijkerwijs komen er ook bij ons inmiddels vragen binnen over het effect van het coronavirus op de doorgang van SummerMoves Zomerkampen. Ook wij hebben helaas geen glazen bol om in de toekomst te kunnen kijken.

Wij duimen met man en macht dat deze storm voor de zomer weer is gaan liggen. Daarom gaan onze voorbereidingen ook door. Met wat kunst- en vliegwerk, want klussen op het kampterrein zit er bijvoorbeeld voorlopig niet in. Maar de kampleiders zijn hun stafteams aan het samenstellen en gezien onze vrijwilligers verspreid over het land zitten, zijn wij werken op afstand wel gewend.

We zijn onderdeel van de KNGU en samen overleggen wij over mogelijke scenario’s en daaruit voortkomende consequenties. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF. 

Vooralsnog is er voor ons geen reden om de Zomerkampen te annuleren. We willen juist dat deze doorgaat voor alle kinderen en vrijwilligers.

Zodra wij meer weten, dan zullen wij dit  onder andere op deze pagina zo snel mogelijk communiceren.

Voor meer informatie over de KNGU en hun maatregelen rond het coronavirus is er een speciale pagina beschikbaar. 

Niet is te gek!