Deskundig & gezellig

Begeleiding

Wil je wel eens ervaren wat dat nou is: het kampgevoel? Wil je je eigen kamp van vroeger een klein beetje overdoen? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een week die kinderen de rest van hun leven bijblijft? Dan is een rol als vrijwilliger bij SummerMoves Zomerkampen iets voor jou.

Vrijwillig en met passie

Een jaar lang is een grote club vrijwilligers bezig met de voorbereidingen van zeven weken SummerMoves Zomerkampen. Zij schrijven onder andere het spelprogramma, werken beleidskwesties uit en houden de inschrijvingen nauwkeurig bij.

650 vrijwilligers in de zomer

Tijdens de zomer komt dit vrijwilligerswerk tot een hoogtepunt. Dan hebben we in totaal rond de 650 mensen op het terrein rondlopen die verdeeld over zeven weken zorgen dat dit zeven fantastische weken worden.

Taken van tentleiding

Je krijgt de leiding over een tent met daarin maximaal tien kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep. Deze tent staat in een soort dorp van tenten. Elk dorp bestaat uit ongeveer tien tenten. In een tentdorp wonen dus tijdens het kamp ongeveer 90 kinderen, 13 leiding en 4 stafleden. Je bent dus met zijn allen.

Je bent als leiding het eerste aanspreekpunt voor de kinderen uit jouw tent. Je wekt ze, eet met ze en helpt ze met de dagelijkse dingen en het zomerkampprogramma. Overdag begeleid je spellen of sporten en help je mee met een variëteit aan taken in het recreatieve programma, zoals het bemannen van een post tijdens een spel. Als je kinderen slapen neemt de nachtwacht de zorg voor het kampterrein en al z’n bewoners over en ga je naar ‘de andere kant van de heuvel’ waar je met alle andere vrijwilligers bij kan kletsen en een klein feestje kunt bouwen.

Als je het leuk vindt, mag je aangeven of je naast het recreatieve programma een begeleidende rol wil bij het gym-, dans-, of freerunkamp.

Kennismaken

Wil je het terrein van te voren eens zien en kennismaken met andere vrijwilligers, kom dan een weekend kijken of meehelpen in Beekbergen. Vanaf april is er in aanloop naar de zomer maandelijks een klusweekend op het kampterrein. Je bent van harte welkom. Mail voor kennismaking en opgave naar leiding@zoka.nl.

Leiding gezocht

SummerMoves Zomerkamp: de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Daar kan jij aan meewerken en deel van uitmaken. Ook als je geen lid bent van een gym-, dans- of freerun vereniging. Iedereen is welkom. Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je mee als leiding (begeleider van kinderen tot 15 jaar). Grote kans dat dit ook jouw leukste week van de zomer wordt.

Wanneer kom jij?

We bieden elke zomer zeven weken zomerkamp aan, waarin in elke week plaats is voor kinderen van alle leeftijden. Als toevoeging op het programma van 'Zomerkamp' bieden we in sommige weken extra gym-. dans- en freerun lessen aan. In deze weken kun je als leiding aangeven dat je ook graag met de kinderen mee zou willen naar de sporthal of de danszaal om daar te assisteren. Wil je weten in welke weken dit kan? Kijk dan bij de weekindeling.

Aanmelden als leiding

Meld je aan via de club of plaats je aanmelding op het prikbord.

zomerkamp
Niet is te gek!