Ook meehelpen?

Info voor
vrijwilligers

Wij organiseren onze SummerMoves Zomerkampen volledig met vrijwilligers. De reserveringen worden geplaatst door iemand van de club of een ouder van een deelnemer, de inschrijvingen worden verwerkt door de inschrijfcommissie en de kampweken worden door de kampcommissie vormgegeven. Daarnaast schrijven de programmacommissies het recreatieve gedeelte voor de kampen. Alle online en offline promotie wordt ook verzorgd door vrijwilligers.

In de zomer komt dit allemaal tot een hoogtepunt als de kampleiders, stafleden en leiding er een groot feest van komen maken in Beekbergen!

We zijn supertrots op onze vrijwilligers die jaar in, jaar uit weer voor ons klaar staan!

Kennismaken

Wil je het terrein van te voren eens zien en kennismaken met andere vrijwilligers, kom dan een dagje kijken of meehelpen in Beekbergen. Vanaf april is er in aanloop naar de zomer maandelijks een klusweekend op het kampterrein. Je bent van harte welkom. Check de agenda voor alle data. Mail voor kennismaking en opgave naar leiding@zoka.nl.

 

2017 Week 1 006

Leiding

SummerMoves Zomerkamp: de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Daar kan jij aan meewerken en deel van uitmaken. Ook als je geen lid bent van een gym-, dans- of freerun vereniging. Iedereen is welkom. Ben je 18 jaar of ouder, dan mag je mee als leiding. Grote kans dat dit ook jouw leukste week van de zomer wordt.

We bieden elke zomer zeven weken zomerkamp aan, waarin in elke week plaats is voor kinderen van alle leeftijden. Als toevoeging op het programma van 'Zomerkamp' bieden we in sommige weken extra gym-. dans- en freerun lessen aan. In deze weken kun je als leiding aangeven dat je ook graag met de kinderen mee zou willen naar de sporthal of de danszaal om daar te assisteren. 

Als leiding heb je de verantwoording over een tent met deelnemers in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar. "Jouw" tent staat in een zogenaamd dorp. Samen met dit dorp van maximaal 100 kinderen, de andere leiding en stafleden beleef je de week. In een dorp zit één leeftijdsgroep. Kijk hier voor meer uitleg. 

De leidinggroep bestaat vaak uit oud-deelnemers die na hun Ouka-jaren graag op kamp willen blijven komen, train(st)ers van de club en ouders.

 

kwast

Staflid

Als staflid ben je verantwoordelijk voor het "dorp". Samen met de eventuele sportstafleden zorg je voor de algemene planning van de week en de organisatie van het programma. Stafleden zijn vaak eerst leiding geweest, zodat ze dan alvast weten hoe het er bij ons op kamp ongeveer aan toe gaat. 

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Wij eisen van al onze vrijwilligers die in de zomer op kamp komen helpen een Verklaring Omtrent Gedrag. Zodra leiding zich online heeft aangemeld, ontvangen zij via de KNGU een mail van Dienst Justis met een aanvraaglink. Met de DigiD moet de VOG aangevraagd worden. Na goedkeuring van de Dienst Justis, ontvangt de leiding de VOG binnen een paar weken thuis. Deze moet daarna zo snel mogelijk opgestuurd worden naar SummerMoves Zomerkampen, t.a.v. Els van de Mast, Postbus 142, 7360 AC Beekbergen.

Stafleden doorlopen dezelfde procedure, maar krijgen de aanvraaglink van Dienst Justis na de stafbevestiging vanuit stafzaken of de kampleider.

De Verklaring Omtrent Gedrag is bij ons twee jaar geldig. Daarna zal de aanvraagprocedure opnieuw starten. 

Licentiepunten

Als vrijwilliger bij ons op kamp, heb je de mogelijkheid om licentieverlening te krijgen voor jouw inzet. Hierover later meer informatie. 

Stafvacatures

Voor een aantal weken zoeken wij nog stafleden. Heb je tijd over in de zomervakantie en wil je een (extra) weekje in Beekbergen zijn? Check dan de vacatures en mail naar staf@zoka.nl!

Onkosten

Stafleden mogen voorgeschoten kosten en voor SummerMoves Zomerkampen gereden km's declareren via declaratieformulier 1. Mail het ingevulde formulier met eventuele gescande bonnen of facturen naar penningen@zoka.nl. Onze penningmeester zorgt dat jouw declaratie bij de KNGU komt. Na ongeveer 30 dagen staat het geld op je rekening. Declareren kan tot 1 oktober.

Ervaringen als vrijwilliger

Amber 

(hoofdboeker bij turnclub WVGV Weesp, staf en leiding)

“Als hoofdboeker zorg ik voor extra promotie binnen de turnclub om onze turnsters te enthousiasmeren. Het is het leukste als er lekker veel kinderen van de club meegaan. Ik werf ook voldoende leiding. Dat is fijn omdat het bij inschrijving €20,- per kind scheelt, maar het is ook vooral gezellig om met bekenden in de leiding te zitten. Mijn beste vriendin en ik doen dit sowieso altijd samen en er haken nog meer leuke mensen aan".

“Ik schrijf daarnaast het recreatieve spelprogramma voor de leeftijdscategorie Joka. Dat is superleuk om te doen. Vooral om tijdens de kampweken te zien hoe de programma’s uitpakken, wanneer er door allerlei verschillende leiding en kinderen invulling aan gegeven wordt“.

“Ik vind het elk jaar genieten om die blije kinderen te zien. Natuurlijk moet je vroeg op en is het druk en is er veel te doen, maar van die blije koppies word ik zelf ook altijd happy”.

Niet is te gek!