Ambassadeurs

Al sinds de start van het Beweegdiploma is nijntje ambassadeur van het programma. Ook Sanne Wevers, olympisch kampioen op de evenwichtsbalk en ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur hoopt dat veel kinderen plezier in het bewegen krijgen door te bewegen met nijntje. 

bewegen2

Via een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director Mercis bv) geen toeval dat nijntje als ambassadeur verbonden is aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat nijntje daar aan kan bijdragen.”

Ambassadeurs 2


Over Mercis bv en nijntje: Dick Bruna tekende nijntje, internationaal bekend als miffy, voor het eerst voor zijn eigen kinderen in 1955. Dit betekende het begin van vele avonturen. Inmiddels is nijntje bekend over de hele wereld en zijn er meer dan 85 miljoen prentenboekjes in meer dan 50 verschillende talen verschenen. Mercis bv beheert sinds 1971 wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle producten, waarvan speelgoed en boekjes het meest bekend zijn. Mercis bv is tevens de uitgever van de Nederlandse boekjes.

Ook topturnster en Olympisch kampioen op de evenwichtsbalk Sanne Wevers draagt het nijntje Beweegdiploma een warm hart toe.