Elke stap telt: 3 jaar

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Goed leren bewegen is dus heel belangrijk!

touwtje springen

Over jouw peuter

Je peuter kan nu oefenen met rennen, houdt van avontuur en wil graag dingen uitproberen. Het evenwichtsgevoel ontwikkelt zich, je kind kan misschien al even op één been staan en klimmen en klauteren lukt ook steeds beter.

Sokkenballen klein


Je kind is graag bezig en houdt van rennen, dansen en springen. Met dagelijkse voorwerpen en simpele spelletjes en oefeningen kun je je peuter prima uitdagen. Je zult zien dat je peuter snel moe is, maar ook weer snel uitgerust. 

voordelen van bewegen

Op de loopfiets

Het is makkelijk en soms verleidelijk om jouw peuter nog in de buggy te vervoeren. Probeer toch je kind zo veel mogelijk zelf te laten lopen. Maak de wandeling leuk door uitdagingen te verzinnen of spelletjes te doen of neem de loopfiets mee!


Een loopfiets is fantastisch speelgoed op deze leeftijd. Hiermee leert je kind spelenderwijs evenwicht houden. Een goed gevoel voor evenwicht voorkomt dat je valt en is onmisbaar als je later wilt turnen, schaatsen of paardrijden. Leren fietsen zonder zijwieltjes gaat ook veel makkelijker als je kind al veel geoefend heeft op de loopfiets! 

2

En...spring klein

nijntje beweegtip: pak 'm dan als je kan!

Hang een ballon met een touwtje in de deurpost. Zo hoog dat je kind er nét niet bij kan. Laat je peuter omhoog springen en de ballon aan te tikken. Lukt dit? Kijk dan of je de ballon telkens iets hoger kunt hangen. Zo oefen je het omhoog springen.

Samen doen

  • Het spelletje Annemaria Koekkoek!
  • Op een bankje klimmen en er af springen
  • Elke dag naar buiten
  • Gooien, mikken, vangen, schoppen met een grote bal
  • Schommelen

Meer beweegtips voor thuis