Beweeg je mee?

Veel en gevarieerd bewegen is belangrijk en leuk. Daarom delen we leuke beweegtips om thuis samen te bewegen. Kijk in het overzicht voor nijntjes beweegtips om fijn te bewegen met kinderen van 1 tot 5 jaar. Veel beweegplezier samen!

Wil je tips voor thuis in je mailbox? 
Meld je aan voor de nieuwsbrief

bewegen4

Alle tips

Natte stip

Geef je kind een emmer water en een kwast of een afwasborstel. Hoe hoog kan je een natte stip zetten op de buitenmuur en wat is de beste spring techniek om zo hoog mogelijk te komen?

Petfles rugzak

Snij de bovenkant van een wasmiddelen of stevige frisdrank fles en maak er met veters of lint een rugzakje van. Laat je kind de fles voor een derde vullen met knikkers en doe daarna het rugzakje op de rug. En dan...springen maar! Hoe hoger en harder je springt, hoe meer knikkers er uit vliegen.

Watertenenklein

Watertenen

Stop kleine voorwerpen zoals lego of boerderij dieren in een teiltje water. Pak met je tenen de voorwerpen uit het teiltje en leg ze er naast. Eerst kun je een steuntje geven om de balans iets makkelijker te maken. Als ouder doe je natuurlijk mee! Pak de spullen weer op en leg ze terug. Wie is sneller?

Sponzen race

Sponzen race

Zet een emmer water neer met daarin een spons. Een eindje verderop zit je een lege emmer neer. Laat je kind met de natte spons naar de andere emmer hollen, de spons leeg knijpen dan weer vliegensvlug terug rennen om de spons weer te vullen. Hoe snel is al het water verplaatst?

Gat in de krant klein

Gat in de krant

Hang krantenpagina's over de waslijn en zet een emmer water en een spons op een afstandje. Gooi met een natte spons tegen de krant. Wie heeft het snelst een gat in de krant gegooid? Willen jullie niet nat worden? Probeer dan een gat in de krant te gooien met een tennisbal.

Beker gooien v2

Beker gooien

Maak een stapel van plastic of papieren bekers op een verhoging. Gooi met sokkenballen of een kleine bal de bekers om. Als het makkelijk gaat, laat je je kleuter meer afstand nemen of met de andere hand gooien. Je kunt cijfers of letters op de bekers schrijven, zo leert je kind deze kennen.

Nieuw: nijntje Tel & Beweeg
Samen met nijntje lekker bewegen en tegelijkertijd spelenderwijs leren tellen! Drie keer springen als een kikker, vijf rondjes draaien of zes keer stampen als een olifant! De grappigste beweegoefeningen komen voorbij.

Bestel nu

De beweegtips zijn gemaakt door Confriends en de KNGU.
Zonder toestemming mag je (delen van) de oefeningen niet overnemen.

Handig: ontvang regelmatig nieuwe tips in je mailbox!