nijntje voor iedereen

Alle kinderen, met en zonder beperking, werken samen aan het behalen van hun beweegdiploma. Samen in één groep speelplezier waarin alle kinderen, met en zonder beperking, de essentiële basisvormen van bewegen leren. Zo is nijntje nog meer voor iedereen.

touwtje springen

“Als moeder vind ik het fantastisch dat Eline nu samen met haar zusje Mirthe kan sporten. En Eline wilde heel graag, net als haar grote broer, een soort salto leren. Dat kan hier, dankzij de trainers van het nijntje Beweegdiploma.” – vertelt Eline’s moeder

Bekijk de locaties waar nijntje voor iedereen wordt aangeboden en neem contact op met een vereniging bij jou in de buurt.

Locaties

Samen sporten met nijntje voor iedereen
Het nijntje Beweegdiploma is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Wekelijks de essentiële basisvormen van bewegen leren. Het is daarom erg belangrijk dat dit ook beschikbaar is voor kinderen met een beperking. Om die reden is de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) samen met Special Olympics Nederland een samenwerking gestart; nijntje voor iedereen.

Play Unified
Special Olympics gaat voor een inclusieve wereld, gedreven door de kracht van sport. Een wereld waarin mensen met een beperking actief, gezond en gelukkig zijn. Om de positie van mensen met een beperking in onze samenleving te verbeteren is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Play Unified staat voor het realiseren van die ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking. Het gaat daarbij niet om het winnen, maar om het samen sporten en van elkaar leren. Nijntje plays unified!

Mogelijk dankzij de VriendenLoterij
Er zijn naar schatting 10.000 kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd 3-8 jaar. Het doel is om over vijf jaar 1.800 kinderen per jaar te begeleiden naar het nijntje Beweegdiploma. Dankzij financiering van de VriendenLoterij starten komend jaar verschillende pilots in Utrecht en Twente. Dat juist deze regio start met het uitrollen van nijntje voor iedereen is niet geheel zonder reden. In juni 2022 vinden hier de Special Olympics Nationale Spelen plaats. De 14 Twentse gemeenten zijn hier actief bij betrokken en streven naar een duurzame legacy voor de regio.

Wil jij meer weten?
Wil jij meer weten over dit project of als club samenwerken met ons? Dat kan, neem contact op via [email protected] en we helpen je graag verder.