Starten als sportvereniging

Elke sportvereniging kan starten met nijntje Beweegdiploma lessen. Hiervoor heb je het Beweegdiploma keurmerk nodig. Met het keurmerk ben je een officieel erkende aanbieder.

bewegen6

Over het keurmerk

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van het keurmerk. Ook lees je daar wat het keurmerk jou te bieden heeft. De randvoorwaarde om het keurmerk aan te vragen, is dat je beschikt over een trainer met het nijntje Beweegdiploma certificaat.

KNGU Beweegdiploma fotograaf Femke Lockefeer 15 v2

Voordelen sportvereniging

 • nijntje trekt kinderen en hun ouders aan. Met de peuter en kleuter lessen, maken zij al vroeg kennis met jouw vereniging. Het is een mooi visitekaartje voor je club.

 • familievereniging: hoe leuk is het als je kleine broertje/zusje ook al kan sporten bij jullie club? Tijdens de les kan de ouder even rustig kijken bij de andere kinderen óf fijn zelf even sporten. Bied je de lessen in ouder-kind variant aan? Dan is het een kwaliteitsuurtje voor ouder én kind.

 • door naast de lessen ook nijntje pleintjes te organiseren of ‘bewegen met nijntje’ aan te bieden aan de kinderopvang in de buurt, kun je extra inkomsten genereren voor de club.

 • door breed motorische beweeglessen aan te bieden, help je mee in de strijd tegen bewegingsarmoede. Dit soort lessen zijn bij commerciële aanbieders niet voor alle ouders betaalbaar.

 • kinderen die al jong goed hebben leren bewegen, bewegen vaak met meer plezier. Hierdoor worden het niet alleen betere bewegers, ook blijven zij eerder hun leven lang sporten en bewegen.

Samenwerken gymclub

Als je in samenwerking met een bij de KNGU aangesloten gymclub de lessen aanbiedt, krijg je korting op je keurmerk. Stem sowieso eerst af met de gymvereniging in de buurt of zij ook Beweegdiploma lessen geven. We adviseren jullie om samen te werken om het Beweegdiploma aanbod op de kaart te zetten in jullie stad/dorp/wijk/buurt. Als je samenwerkt met de gymclub is het toegestaan af te wijken van de adviesprijs.

Kosten*

 • Keurmerk jaar 1: € 250

 • Keurmerk verlenging: € 175 per jaar

 • opleidingskosten: afhankelijk van opleidingsroute

 • deelname per kind (incl. diploma en cadeau): € 5.75 per kind

Overige kosten*

 • bij het afsluiten van het keurmerk krijg je onze lessenseries. Extra exemplaren kosten € 34.95 per stuk

 • je krijgt 1 keurmerkbordje voor op je gevel. Extra bordjes kosten € 50,- per stuk

 • de handelingskosten voor het opsturen van beweegdiploma’s:
  € 5,50 (< 100 diploma's) of
  € 11,00 (> 100 diploma's)


*Dit zijn de prijzen voor het jaar 2021. Kijk rond de jaarwisseling op de website voor de tarieven voor 2022.

KNGU Beweegdiploma fotograaf Femke Lockefeer 13 v2

Adviesprijs

Het Beweegdiploma is een kwaliteitsprogramma, met goede trainers en leuke, aanvullende materialen. Het vergt een investering om dit te kunnen aanbieden.

Voor het programma geldt daarom een adviesprijs van € 85,- per half jaar (20 lessen). Alleen in overleg met de KNGU of gymvereniging in de buurt mag je het programma onder deze prijs aanbieden.

In 8 stappen het Beweegdiploma aanbieden

nijntje Beweegdiploma stappenplan 8 2 lagen

Keurmerk aanvragen

Direct regelen

Keurmerk verlengen

Direct regelen

Handleiding

Download onze handleiding mét stappenplan. Hierin lees je waar je bij de 8 stappen allemaal aan mag denken bij het opstarten van de lessen bij jouw vereniging.

Wil je ondersteuning? Mail naar info@beweegdiploma.nl of bel 055 - 505 8700

Downloaden

Deze clubs gingen je voor:

Aetos

Peelpush

Sparta

MHCsoest

BZS Beusichem

SV Steenwijkerwold