bewegen met nijntje

Met de introductie van ‘bewegen met nijntje’ in de kinderopvang maakt de KNGU het mogelijk om dreumesen, peuters en kleuters een goede beweegbasis te geven. Dat gun je ieder kind!

Meer info aanvragen

touwtje springen

Wanneer je als kind op zeer jonge leeftijd goed leert bewegen, pluk je daar later de vruchten van. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij het behalen van een zwemdiploma, leren fietsen en zelfs leren schrijven. Wanneer je motoriek goed ontwikkeld is, heb je ook ‘goed’ leren vallen en kun je daarmee in de toekomst blessures voorkomen of snel en vaardig anticiperen op gevaarlijke verkeerssituaties.

KDV 1

Vanuit deze visie heeft de KNGU nu het programma ‘bewegen met nijntje’ in de kinderopvang ontwikkeld. Een gevarieerd programma dat jonge kinderen spelenderwijs goed leert bewegen. Met dit programma kan jouw organisatie actief bijdragen aan de ontwikkeling van een gezonde, sportieve en vaardige generatie.

leg de basis voor een vaardige generatie

‘Bewegen met nijntje’ is een compleet pakket om dreumesen, peuters en kleuters een goede beweegbasis te geven. Pedagogisch medewerkers krijgen een training en worden begeleid door een nijntje beweegcoach die is opgeleid door de KNGU. De beweegcoach laat zien hoe herkenbare thema’s als ‘lente’, ‘dieren’ of ‘het circus’ als beweegmomenten kunnen worden aangeboden aan de peuters en kleuters van de locatie.

Het is belangrijk om ouders mee te nemen in het belang van bewegen. Daarvoor zijn ansichtkaarten en nieuwsbrieven met beweegtips voor thuis ontwikkeld. Zo leren ouders over het belang van bewegen en kunnen zij thuis met hun kroost aan de slag.

Hocus pocus nijn

Kortom:

 • ondersteuning van het team door een nijntje beweegcoach

 • elke dag verantwoord bewegen met veel variatie

 • themalessen met complete beweegmomenten die goed aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen

 • ouders worden actief betrokken met beweegtips voor thuis die aansluiten op de thema’s

Het bewegen met nijntje pakket

Wil je met ‘bewegen met nijntje’ aan de slag in jouw organisatie?  Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 1 de warming-up

  De pedagogisch medewerkers ontvangen een gedegen scholing die bestaat uit twee onderdelen:

  • e-learning: deze online scholing biedt basiskennis over de ontwikkeling van de hersenen en motorische vaardigheden van jonge kinderen en duurt 1 uur.
  • startbijeenkomst op locatie: een actieve workshop op locatie over het belang van gevarieerd bewegen en hoe je dit praktisch kunt toepassen in het dagritme.  De 10 basisvormen van bewegen komen uitgebreid aan de orde. Deze bijeenkomst duurt 3 uur.
 • 2 nijntje beweegklapper

  Tijdens de startbijeenkomst ontvang je de nijntje beweegklapper die tevens als handige flip-over gebruikt kan worden. Hierin staan 240 praktische beweegtips en hoe je deze met weinig materiaal en moeite kunt uitvoeren.  De tips zijn verdeeld naar leeftijd: dreumesen, peuters en bijna-kleuter. Verder vind je in de map de benodigde informatie over alle 10 basisvormen van bewegen, handige muziek- en boekentips en een tabblad om de themalessen achter te bewaren.

 • 3 nijntje beweegmaterialen

  De set nijntje beweegmaterialen tovert gegarandeerd een glimlach op de gezichtjes van kinderen en zorgt dat je de beweegmomenten nog makkelijker in praktijk kan brengen.

  nijntje beweegmaterialen

 • 4 themalessen jaarpakket door een beweegcoach

  Minimaal 4 keer per jaar geeft een beweegcoach een themales op de locatie. Deze les wordt na afloop toegevoegd aan de beweegklapper. De kinderen ontvangen een ansichtkaart die ze kunnen kleuren en die tevens informatie en beweegtips voor de ouders bevat.

 • 5 ouderbijeenkomst of webinar

  Om ouders te betrekken bij het thema bewegen heeft de locatie de mogelijkheid om een interactieve ouderbijeenkomst of webinar te organiseren met de beweegcoach.

 • 6 ondersteuning bij activiteiten

  Maak tijdens je open dag of jaarfeest gebruik van het nijntje beweegpleintje waarmee de beweegcoach deze dag extra activiteiten voor de kinderen organiseert.

‘bewegen met nijntje’ licentie

Bij het jaarpakket ontvang je ook de ‘bewegen met nijntje’ licentie.  Dit betekent dat je de ‘bewegen met nijntje’ uitingen mag gebruiken in je eigen reclame- en marketingactiviteiten. Je ontvangt toegang tot een digitale toolkit met kant-en-klare materialen en afbeeldingen.

KDV 4

KDV 2 v2

dat gun je ieder kind!

Zet de volgende stap en ga ‘bewegen met nijntje’ in jouw organisatie. Vraag een brochure inclusief prijslijst aan of neem contact op via [email protected] of 088 505 8800

Meer info aanvragen

Overige informatie

Materialen

Webshop

nijntje voor iedereen

Lees meer

Visie document

Lees meer

Samenwerken

Lees meer

Deze kinderopvangen gingen je voor:

logo uil iep

Kindcentrum WA logo

kwiebus logo fc

logo Happy Kids

logo OKi

logo rozengeur maneschijn

de Bongerd met adres

Logo Zoblij

LPS Onderwijs en kinderopvang

OBS de Wiekslag

UkKo logo