Over het Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling!

bewegen1

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. 

Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! 

BMO LOGO 3sterren witte tekst

Partner in Veelzijdig Bewegen

Partner in Veelzijdig Bewegen is in 2021 geïntroduceerd door de sportsector. Het werkt volgens een sterrensysteem. Dit helpt verenigingen, trainers en ouders van sporters om te kiezen voor een sportprogramma waarvan grondig onderzocht is dat kinderen veelzijdig leren bewegen. Het systeem kent drie niveaus. 1 Ster betekent dat het programma aandacht heeft voor een brede motorische ontwikkeling. Bij 2 sterren is het aanbod breed motorische ontwikkeling ruim voldoende aanwezig.

Het nijntje Beweegdiploma heeft 3 sterren ontvangen.
3 Sterren voor een programma betekent dat kinderen zich volledig breed motorisch ontwikkelen. In het programma zitten alle (of bijna alle) basisvaardigheden die belangrijk zijn voor een goede motorische ontwikkeling van een kind. Daarbij is voldoende afwisseling en variatie. Zijn de kinderen veel in beweging en worden de oefeningen aangepast aan het niveau van het kind. Het programma is goed doordacht, opgesteld en uitvoerig getest. Kortom, drie sterren betekent een topprogramma voor de motorische ontwikkeling van kinderen.

Meedoen

Het nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee series beweeglessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend.

Wat leer je?

In de lessen komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, kruipen, rollen en draaien, rennen en gaan, schommelen en zwaaien, klimmen en klauteren, springen, samen spelen en stoeien, balvaardigheid en bewegen op muziek.

Informatie

Wil je meer weten over het nijntje Beweegdiploma?