Elke stap telt: bijna 4 jaar

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Goed leren bewegen is dus heel belangrijk!

bewegen5

Over jouw peuter

Je peuter wordt bijna een kleuter. En die houden niet van stilzitten! Buiten spelen vindt jouw kind heerlijk, ook als het minder lekker weer is. Het buitenspelen is op deze leeftijd extra belangrijk. Je kind kan zich daar lekker uitleven. Spelen met de bal, fietsen, klimmen en klauteren, daarvan leert je peuter tegelijkertijd heel veel.

Ladder loop klein


Buiten spelen is uitdagend en je kleuter kan er veel energie en fantasie in kwijt. Het is goed voor de ontwikkeling van het lichaam en de hersenen van je kind! Laat je kind lekker veel verschillende dingen ontdekken in je tuin, het park of de speeltuin.

voordelen van bewegen

Stoeien en dansen

Stoeien is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Door de onverwachte elementen, het verrassen en uitdagen in een stoeispel, wordt je kind weerbaarder en ontwikkelt het zelfvertrouwen. Papa's doen dit vaak wat ruwer en dat is heel goed, maar ook als mama kun je lekker 'donderen' met je kind!


Ook jouw zoon of dochter is vast gek op muziek. Dans samen! Balans houden, ritmegevoel ontwikkelen en je bewegingen controleren, je leert het allemaal door te bewegen op muziek. Doe je dit vlak voor het eten even samen, dan zitten kinderen daarna vaak rustiger aan tafel.

Doekjesdansklein

20190104 DSCF5474

nijntje beweegtip: spinnenweb

Maak een spinnenweb in de woonkamer met een bolletje wol. Jullie zijn spinnen en klauteren over de draden zonder dat het web kapot gaat. Leg knuffels op de grond en laat de spin de buit meenemen het web in.

Samen doen

  • Speel 'de vloer is lava'! Je telt '1-2-3' en dan moeten snel jullie voeten van de vloer.
  • Varieer met gooien, vangen, mikken én schoppen met de bal.
  • Tikkertje en verstoppertje spelen
  • Fietsen (op de loopfiets)
  • Klimmen en klauteren in de speeltuin

Meer beweegtips voor thuis