Elke stap telt: 2 jaar

Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Goed leren bewegen is dus heel belangrijk!

bewegen3

Over jouw peuter

Jouw peuter doet niets liever dan bewegen en leert goed bewegen door veel zélf te doen. Neem de tijd om je peuter zelf de trap op en af te laten gaan, met de buik naar de trap. Dit is een hele goede klimoefening. Ga iets eerder weg van huis en laat je kind zelf stukjes lopen onderweg naar de winkel of peuterspeelzaal.


De speeltuin is geweldig voor peuters om te leren bewegen én om te gaan met andere kindjes. Je kind durft misschien al best veel, maar zal niet snel iets doen wat nog te moeilijk is. Vertrouw hierop en laat je zoon of dochter lekker gaan. Blijf wel altijd in de buurt!

20190614 DSCF9851klein

34264891543 f42e5c1aa5 o


Jouw zoon of dochter kan nu meedoen met het nijntje Beweegdiploma. Dit is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle belangrijke basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling!

over het Beweegdiploma

Wist je dat...

  • vaardigheden als gooien, zwaaien, rollen en balanceren later helpen bij het leren van andere sporten?

  • je samen leert spelen, vriendjes maken en op je beurt wachten door te bewegen in een groep?

  • gevarieerd bewegen en muziek maken heel belangrijk zijn bij de ontwikkeling van je hersenen?

  • leren zwemmen en fietsen makkelijker kan gaan als je je Beweegdiploma hebt gehaald?

Hooghouden klein

nijntje beweegtip: ballon hooghouden

Kun jij samen met je kind een ballon hooghouden? Als je veel oefent met een ballon, lukt het daarna makkelijker om andere ballen te vangen en gooien. Met het hooghouden oefen je de samenwerking tussen je ogen, je hersenen en je handen. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld goed te leren knutselen, lezen en schrijven.

Samen doen

  • Verstoppertje spelen
  • Fietsen op een driewieler
  • Van de stoeprand springen
  • Sambaballen maken van flesjes met macaroni
  • In de plassen springen!

Meer beweegtips voor thuis