Fondswerving initiatieven

Fondswerving is een belangrijke inkomstenbron voor veel clubs. De Grote Clubactie zal voor velen de bekendste naam zijn, maar er zijn nog veel meer initiatieven waar je als club aan mee kan doen voor extra financiële middelen. Hieronder staan er een aantal op een rij:

Grote Clubactie 
Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging, groot, klein, wel of geen jeugdleden, geld ophalen door middel van het verkopen van loten. Dus zijn jullie op zoek naar extra inkomsten? Doe dan net als ruim 5.000 vereniging mee met de Grote Clubactie! Kijk voor meer informatie op de website.

Crowdfundingvoorclubs.nl
De KNGU heeft een samenwerking met Crowdfundingvoorclubs.nl, een gevestigde naam in crowdfunding voor sportclubs. Kijk hier voor meer informatie.

Sportinnovatie voucher
Als gymnastiekvereniging vraag je je waarschijnlijk wel eens af op welke manieren je kunt innoveren. Deze subsidie stimuleert sportinnovaties op een laagdrempelige manier. Samen met het Sportinnovator-centrum bij jou in de buurt ga je kijken naar jouw innovatievraagstuk en dienen jullie een aanvraag in voor een Voucher. Vervolgens gaat het Sportinnovator-centrum aan de slag met het oplossen van jouw innovatievraag, in ruil voor de voucher. Meer informatie vind je op deze website.

Salland clubactie
Bij Salland zorgverzekeringen wordt elk jaar een innovatiebudget beschikbaar gesteld. Om voor dit budget in aanmerking te komen, kunnen clubs ideeën indienen waarmee zij nieuwe (doel)groepen in beweging willen zetten. Hiermee kunnen clubs een financiële bijdrage van wel 2000 euro verdienen. Meer informatie vind je op deze website.

Sponsoruwclub platform
Als gymclub ken je de uitdaging om aan sponsoren te komen. Geld dat nodig is voor de aankoop of het onderhoud van materialen, het organiseren van evenementen, opleidingsbudget en andere kosten. Op zoek naar een veilige en gemakkelijke manier om extra inkomsten te creëren? Dat kan met het online platform sponsoruwclub.com. Sponsoruwclub is een verlengstuk van een fabrikant en groothandel voor cartridges, labels, etiketten en fotopapier. Jij als club stimuleert de verkoop van deze producten via een banner met QR code op bijvoorbeeld social media. Een deel van de inkomsten (15%) zal terugvloeien naar de club ter bevordering van de budgetten. Een voorbeeld van hoe dit werkt vind je hier.

Rabobank Coöperatief Fonds
Mocht je als club bankieren bij de Rabobank, dan heeft de Rabobank een fonds opgericht voor verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initatieven. Meer informatie? Via de website van de Rabobank kun je in de zoekbalk zoeken op de term 'coöperatiefonds'. In de zoekresultaten kun je de lokale bank zoeken.

E-herkenning voor aanvragen subsidies
Voor het aanvragen van subsidies kan er gevraagd worden om e-herkenning. E-herkenning is te vergelijken met DigiD, maar dan voor organisaties. Het verschil is dat de overheid niet de uitgever is van de e-herkenning. Je vraagt de e-herkenning niet aan bij de overheid, maar bij een erkende leverancier. Je leest hier alles over e-herkenning, wat het is en hoe je het kunt aanvragen.