Lidmaatschap

Wat doet de KNGU en voor wie?
De KNGU zet zich iedere dag in voor een sterkere gymnastiekwereld in Nederland. We zijn er voor alle ruim 200.000 sporters uit ál onze disciplines. Om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we ondersteuning in de breedste zin van het woord aan clubbestuurders en trainers-coaches. Naast onze service van verenigingsondersteuning zijn we één van de grootste opleiders binnen de sport.

We investeren niet alleen in ondersteuning aan onze achterban voor de professionalisering van de sport, maar we zijn ook erg actief als belangenorganisatie. We zijn onderdeel van de lobby richting de overheid in coronatijd, maar ook op andere thema’s die landelijk spelen en onze clubs raken. De KNGU werkt samen met lokale en provinciale sportorganisaties, andere sportbonden en sportkoepel NOC*NSF om van elkaar te leren en samen te werken. Denk aan het Sportakkoord en samenwerkingen op het gebied van verenigingsondersteuning.

Een deel van het budget gaat naar het promoten van de gymsport in het algemeen, het organiseren van topsport en talentontwikkeling en het creëren van maatschappelijke impact door het belang van de gymsport met al haar disciplines te agenderen.

Voordelen van lidmaatschap

 • 201806 KNGUTheFinals 114512 D850 DSC 1327

  Voor sporters

 • 201906 KNGUTheFinals 105101 D5 DSC 4311

  Voor trainers-coaches

 • Y2W06625 2

  Voor clubbestuurders

 • 10 and 20 euro bill 3806749 v2

  Kortingen

Lid worden

Kosten lidmaatschap

De kosten van een lidmaatschap bij de KNGU worden berekend op het aantal leden en is al mogelijk vanaf € 6,45 per kwartaal per lid. De kosten verschillen per lidmaatschap. Wil je weten welk lidmaatschap voor jou is? Bekijk dan onderstaand document. Bij twijfel kan je contact opnemen met het serviceteam.

Kosten en regelgeving

Aanvraag­formulieren lidmaatschap

 • Formulier lidmaatschap voor gymsportaanbieders
 • Formulier buitengewoon lidmaatschap voor stichtingen, dansscholen, zzp'ers etc. 
 • Formulier individueel lidmaatschap voor docent, commissielid of jurylid. 

Lidmaatschap

Buitengewoon lidmaatschap

Individueel lidmaatschap

Veelgestelde vragen

 • De trainer-coach wil graag filmpjes en foto’s van de turnster(s) maken en via bijvoorbeeld whatsapp delen met ouders. Mag dat?

  Alleen wanneer een opname binnen de privésfeer van degene die de opname maakt blijft, geldt dat de AVG hierop niet van toepassing is. Dat is niet aan de orde, als de opnamen juist wel bedoeld zijn om te delen met anderen. In dat geval is de AVG dus wel van toepassing. En in dit geval is dan toestemming van degenen van wie de opnamen worden gemaakt nodig. Zeker wanneer de opnamen bijvoorbeeld in een groepsapp met meerdere ouders of via social media worden gedeeld is dat dermate privacygevoelig dat dit niet zonder toestemming van betrokkenen mag. Meer informatie over de AVG en fotografie lees je hier.