inkomsten genereren

Er zijn veel manieren om de clubkas spekken. Dat wordt door de digitalisering ook steeds makkelijker te organiseren. We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij: 
 

De Clubloterij

De Clubloterij is een overkoepelende loterij die is ontwikkeld om sportclubs zoals de jouwe te ondersteunen, want 80% van de opbrengst uit de loterij gaat naar de sportclub. Deelnemers kopen Clubloten waarmee ze mee kunnen doen aan diverse trekkingen met leuke prijzen. Sowieso is er een landelijke trekking op 12 juni waar 10 x €10.000 wordt uitgekeerd aan de winnaars en hun favoriete sportclub. En jij als club kan zelf ook een trekking organiseren vóór 12 juni waardoor deelnemers met één lot meedoen met liefst twee trekkingen.  

Een Clublot kost €2.50 per stuk, waarvan €2.00 direct naar jouw club gaat. Met de Clubloterij maken deelnemers dus zelf niet alleen kans op mooie prijzen, ze ondersteunen ook nog eens jouw club! 

Waarom de Clubloterij? 
De Clubloterij maakt het jou als club gemakkelijk om een loterij te organiseren. Dit doet het op de volgende vier manieren: 

  1. De Clubloterij biedt een universeel online platform waarop jij als club gemakkelijk je loten kan verkopen aan je leden en sponsoren. 
  2. De Clubloterij ondersteunt je met de communicatie richting je leden. Zo is er een communicatietoolkit beschikbaar met afbeeldingen, visuals, nieuwsberichten en social media teksten waarmee jij je leden kunt aansporen om mee te doen. 
  3. De Clubloterij verzorgt de trekking en vergunning, waardoor jij als club ontzorgd wordt. 
  4. Je club krijgt maandelijks automatisch uitbetaald na verificatie van de clubrekening. Doe dit dus zo snel mogelijk. 

Hoe kan ik als club deelnemen? 
Om jouw club te registreren en de clubpagina te personaliseren heb je een activatielink nodig. Mail naar [email protected] en zij sturen je de activatielink.

Meer informatie over de clubloterij vind je op de website.

 

Lees verder

De Grote Clubactie

Meedoen aan de Grote Clubactie is gemakkelijker dan je denkt. Schrijf jouw club in en krijg toegang tot de online portal. Het eenvoudige stappenplan helpt jouw vrijwilligers op weg. De online promotiemiddelen, persoonlijke verkooppagina's en de digitale lotenmeter motiveren de verkopers.  

Er zijn verschillende manieren om lootjes te verkopen, zowel online als offline. Een lot kost € 3,- en hiervan gaat 80% naar jouw clubkas. Vanaf 21 september kunnen jouw leden van start. En goed nieuws, deelname is gratis dus schrijf jouw club alvast in. Meer informatie lees je hier.

Scoor voor je club met Dappre

Als je jouw club aanmeldt bij Dappre kunnen jouw leden, hun ouders, familie en vrienden het hele jaar door sparen voor jouw club. Steeds meer lokale ondernemers sluiten zich ook aan bij Dappre. Door het lokaal shoppen worden de ondernemers ondersteund én zij ondersteunen jouw club. Want van iedere aankoop, wordt er een percentage overgemaakt naar jouw club! Meld je aan, ontvang de communicatietoolkit en informeer je leden. 

Sponsoruwclub platform

Als gymclub ken je de uitdaging om aan sponsoren te komen. Geld dat nodig is voor de aankoop of het onderhoud van materialen, het organiseren van evenementen, opleidingsbudget en andere kosten. Op zoek naar een veilige en gemakkelijke manier om extra inkomsten te creëren? Dat kan met het online platform sponsoruwclub.com. Sponsoruwclub is een verlengstuk van een fabrikant en groothandel voor cartridges, labels, etiketten en fotopapier. Jij als club stimuleert de verkoop van deze producten via een banner met QR code op bijvoorbeeld social media. Een deel van de inkomsten (15%) zal terugvloeien naar de club ter bevordering van de budgetten. Een voorbeeld van hoe dit werkt vind je hier.

Crowdfunding, dé nieuwe manier van fondsenwerving

Met crowdfunding haal je geld binnen voor jouw club door beroep te doen op de crowd. De crowd kan bestaan uit leden van de club, familieleden en vrienden, maar ook mensen buiten het directe netwerk kunnen op deze manier bij de club betrokken worden. 
 
Crowdfunding voor Clubs biedt een kant-en-klaar platform voor donatiecrowdfunding en sponsoring waarmee een club direct geld kan inzamelen voor één of meerdere doelen. Lees er meer over op de website.  

Zamel statiegeldflesjes én blikjes in

Sinds de invoering van statiegeld op kleine plastic flessen en blikjes kunnen sportclubs zich aanmelden als innamepunt. De opbrengst die sportclubs hiermee ophalen mogen zij in de eigen club steken. Al bijna 3.000 sportclubs zijn innamepunt en sommigen sparen zelfs meer dan € 2.000,- per jaar! 
 
Wil jouw club starten met het inzamelen van flesjes en blikjes? Registreer je dan gratis registeren bij Statiegeld Nederland. 

Na registratie ontvang je van Statiegeld Nederland bericht over het bestellen van de gratis donatiebak(ken) en het communicatiemateriaal. Op de website vind je een video en meer informatie over het aanmeldingsproces.