Extra inkomsten voor je club? Zo doe je dat met statiegeld

Extra geld ophalen voor je club? Dat is vanaf 1 april 2023 mogelijk. Veel sportclubs spaarden al een tijdje statiegeldflesjes en haalden zo geld op. Vanaf april kunnen sportverenigingen ook blikjes met statiegeld innemen. Het gespaarde statiegeld mag gedoneerd worden aan de eigen vereniging. En dat is ook voor clubs die nog niet meedoen interessant!

Er zijn al meer dan 3.000 sportverenigingen die nu statiegeldflesjes innemen. Sommige sparen hier jaarlijks tot wel €2.500,- mee. Vanaf 1 april komen hier ook statiegeldblikjes bij. De sportverenigingen die al statiegeldflessen innemen hoeven hier verder niets voor te doen. De blikjes kunnen namelijk in dezelfde innamebakken én inleverzakken worden verzameld. Om leden te informeren, ontvangen sportverenigingen nieuwe communicatiematerialen. Denk aan posters en stickers voor op de innamebakken.

Sportverenigingen die willen starten met het inzamelen van flesjes en blikjes met statiegeld kunnen zich gratis registeren bij Statiegeld Nederland.

Aanmelden als innamepunt
Registreer je via de website van Statiegeld Nederland als innamepunt. Na registratie ontvang je van Statiegeld Nederland bericht over het bestellen van de gratis donatiebak(ken) en het communicatiemateriaal. Op de website vind je een video over het aanmeldingsproces. 

Zo werkt het inzamelen
Interesse en wil je meer weten over hoe het inzamelen werkt? Lees dan verder in dit informatiedocument van Statiegeld Nederland.

Waarom statiegeld?
Jaarlijks komen er circa 2,5 miljard blikjes op de markt. Daarvan belanden er zo’n 250 miljoen in het milieu. Daarom stimuleren we mensen met de invoering van statiegeld om blikjes gescheiden in te leveren. Door statiegeld kunnen blikjes volledig worden hergebruikt tot nieuwe blikjes.

Heb je vragen over bovenstaande informatie? Neem dan contact op via [email protected].