DG The Finals congres

Het congres op zaterdag 22 juni tijdens Dutch Gymnastics The Finals in Rotterdam Ahoy, speciaal voor clubbestuurders en trainer-coaches, zit vol!

Het congres omvat boeiende workshops. Onderwerpen zijn de mogelijkheden van het verlonen van trainer-coaches, ontwikkelingen met betrekking tot KNGU-opleidingen, hoe gaan we samen de uitdaging aan om juryleden te werven en hoe verbind je technisch en bestuurlijk kader op de club.

KNGU-bestuursleden en -bondraadsleden zullen ook aanwezig zijn en maken deze ochtend graag gebruik van de gelegenheid om in gesprek te gaan met clubbestuurders. We zullen samen het gesprek aangaan over deze relevante thema’s die spelen bij de clubs.

Als deelnemer van het congres ontvang je gratis toegang tot DG The Finals!

Programma

 • 09.30 inloop met koffie/ thee 
 • 10.00 opening door Remco Boer
 • 10.30 carrière van oud Olympiër Celine van Gerner 
 • 11.00 workshop ronde 1 (A en B)
           community meeting freerunning-parkour
 • 11.45 workshop ronde 2 (C en D)
 • 12.30 verder praten over de meerjarenstrategie KNGU voor geïnteresseerden
 • 12.30 lunch in Franse stijl waar bondsraadsleden, het bondsbestuur en KNGU-partners ook aansluiten. Tijdens de lunch kijken we terug op 10 jaar nijntje beweegdiploma en loterij Sikkelcelfonds 
 • 13.30 rondleiding AHOY, kijkje achter de schermen door Tim en Manja, met een korte stop op het Beweegplein met nijntje.
 • 14.30 einde gezamenlijk programma - Gelegenheid om DG The Finals te bezoeken
Lees verder

De workshops

 1. Verlonen van trainer-coaches
  Verlonen van medewerkers en vrijwilligers op jouw gymclub: wat mag nou wel en wat niet? En hoe houdt de club het betaalbaar als je het goed en netjes wilt regelen? In deze workshop legt Remi Brouns van Sportverloning.nl uit wat de voordelen zijn van modern werken voor zowel sportorganisaties als trainer-coaches. Zo zul je zien welke kansen er ontstaan om nog beter te belonen volgens de regels of freelancer te worden zonder zorgen en risico.

 2. Werven en behouden juryleden
  Zonder juryleden kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden. Juryleden zijn schaars en veel clubs hebben dan ook een tekort. Daphne Kappers (productmanager jury KNGU) introduceert de toolkit ‘juryleden werven en behouden’. De inhoud van de toolkit en de tools worden toegelicht.  Ook vertelt turnvereniging Virto uit Breukelen hoe zij het jurytekort hebben aangepakt en met succes nieuwe juryleden hebben opgeleid. Na het volgen van de workshop kan je direct aan de slag!

 3. Verbinding trainer-coaches en clubbestuurders
  Clubbestuurders en trainer-coaches met passie voor de gymsport, allemaal op hun eigen manier druk in de weer om de club te runnen. Een goede samenwerking werkt positief voor jouw club. Elkaars kwaliteiten benutten is erg waardevol. Maar hoe doe je dat in de beperkte tijd die er is?

  Clubbestuurder Saskia vertelt over het belang van samenwerken, verbinding maken en mensen in hun kracht zetten. Arjan werkt vanuit Socratio (de gelukkige vereniging) met verbindings-/samenwerkingsvraagstukken. Hij zal voorbeelden geven, maar vooral ook door middel van werkvormen laten ervaren hoe het verbinden werkt.

 4. Structuur KNGU-opleidingen en -bijscholingen
  Elke sporter verdient een competente trainer-coach én een sociale en veilige sportomgeving. Trainers-coaches zijn ook het visitekaartje van de club; zij bepalen voor een groot gedeelte het plezier van de sporters.

  Het is belangrijk dat trainers-coaches worden begeleid en ondersteund. De KNGU helpt daarbij! De KNGU biedt voor assistenten en trainers-coaches opleidingen aan op verschillende niveaus. De medewerkers van team trainer-coaches leggen de opleidingsstructuur uit. Ook lichten zij de (financiële) kansen toe die het Sportakkoord biedt en het belang van goede praktijkbegeleiders.
Lees verder