Begeleidingsteam

Aan de top sta je nooit alleen. Om je heen beweegt zich een heel team van betrokkenen: het begeleidingsteam. Van trainer en (bonds)coach, tot fysiotherapeut, masseur en diëtist. Op school word je begeleid en ook thuis, daar zijn je familie en vrienden je vangnet. Als topsporter wordt er veel zelfstandigheid van je verwacht. Er bevindt zich een groep mensen om je heen die je zo goed mogelijk probeert te coachen, zowel persoonlijk als sporttechnisch gezien.

Bondscoaches

Bram van Bokhoven

Sinds 2006 werkt Bram van Bokhoven bij de KNGU, waar hij drie jaar later de leiding kreeg over het topsportprogramma in Den Bosch. In 2016 werd Bram bondscoach van het herenteam. Het doel van het herenturnprogramma is om in 2019 met het team bij de top twaalf te komen zodat een teamticket naar de Olympische Spelen in Tokyo is gegarandeerd.

Bram van Bokhoven

Gerben Wiersma

In 2005 werd Gerben Wiersma aangesteld als hoofdtrainer van het turncentrum in Heerenveen. Hij kwam in 2009 in dienst bij de KNGU, om vervolgens in 2010 bondscoach van het damesteam te worden. In 2016 werd de damesturnploeg onder zijn leiding zevende bij de landenwedstrijd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het doel van het damesturnprogramma is om vanaf 2020 structureel met de turndames top 8-plaatsen te behalen, met zicht op medailles.

Gerben Wiersma v2