Vertrouwens­contactpersoon

Iedereen die sport kan te maken krijgen met vormen van (seksuele) intimidatie. Dit kan veel emoties en vragen oproepen, ook als je er niet zelf het slachtoffer van bent, maar het ziet gebeuren.

Vertrouwenscontactpersoon vereniging
Eerste aanspreekpunt bij (dreigende) incidenten is binnen de vereniging de vertrouwenscontactpersoon. Deze kan je helpen en mogelijk doorverwijzen naar ondersteunende instanties. Voor gegevens zie de website van de vereniging.

Vertrouwenscontactpersoon KNGU
Mocht je als eerste aanspreekpunt niet terecht kunnen bij de vereniging, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van de KNGU.  De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn privé. Daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven/van op de hoogte bent.
Vertrouwenscontactpersoon KNGU:
Henriët van der Weg
vanderweg@kngu.nl
055 505 8735 (ma t/m vr)

VertrouwenspuntSport NOC*NSF
Als er sprake is van seksuele intimidatie of ander (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt. Bijvoorbeeld voor eerste vragen of advies, of wanneer je twijfels hebt om je verhaal te vertellen. Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF:
vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl
0900 - 202 55 90 (ma t/m vr van 08.30 – 17.30 uur)
Daarnaast kun je ook vanaf 19.00 uur terecht bij chat met Fier Sport.

Voor info over het beleid tegen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in de sport, zie Sociaal Veilige Vereniging.