Jury worden?

Waarom wil je jurylid worden?
De gymsport is een jurysport. Zonder jury geen wedstrijden. Als jurylid speel je dus een onmisbare rol in de ontwikkeling van sporters. Wat betekent het om een wedstrijd te jureren, wat komt erbij kijken en wat moet je weten? Als je je aanmeldt voor het jury vak leer je anders naar wedstrijden te kijken, je leert hoe een oefening optimaal wordt uitgevoerd en je leert dit te vertalen naar een onderbouwd oordeel. Met jouw positief opgebouwde feedback voorzie jij sporters van inzicht in wat ze al kunnen en waar ze nog aan kunnen werken. Wil jij die positieve waarnemer zijn, kan jij de boodschap opbouwend overbrengen op sporters en hiermee bijdragen aan hun groeiproces? Meld je dan aan als jurylid!

"Het jureren is echte ontspanning. Het is leuk om samen met je collega’s de groepen te beoordelen. Groepen die allemaal hard werken om een mooie prestatie neer te zetten, maar wel eerlijk beoordeeld willen worden. Om samen met een gezellig team collega juryleden zo’n dag geslaagd te maken is fijn en geeft waardering, elke keer weer.”
Jan van Asch, jurylid groepsspringen

De opleiding

De juryopleidingen van de KNGU zijn van hoge kwaliteit en praktijkgericht. Dus geen saaie theorielessen, maar vooral online e-learnings en praktische opdrachten onder leiding van deskundige docenten. Juryopleidingen en -bijscholingen worden aangeboden op diverse niveaus en voor verschillende disciplines.

Kosten:
Juryopleidingen en het digitale cursusmateriaal worden gratis verstrekt door de KNGU. Een jurylid dient lid te zijn van een vereniging aangesloten bij de KNGU. 

Toelatingseisen:
Leeftijd minimaal 16 jaar bij aanvang van de juryopleiding.

Duur:
De bijeenkomsten van een juryopleiding duren in totaal tot maximaal 15 uur. Daarnaast is zelfstudie een groot onderdeel van de juryopleidingen, denk daarbij aan minimaal 2 uur in de week. Een belangrijke rol is weggelegd voor je eigen club. Neem eens contact op met trainers en/of juryleden en ga vooral ook kijken in de zaal.

Aanbod

TURNEN

ACROBATISCHE GYM­NASTIEK

TURNEN

TRAMPOLINE­SPRINGEN

GROEPS­SPRINGEN

RITMISCHE GYM­NASTIEK

DANS

RHÖNRAD­TURNEN