KNGU versus Dutch Gymnastics

Dutch Gymnastics. Dé gymsport community van Nederland.

Dutch Gymnastics is hét netwerk van alles en iedereen die een passie heeft voor de gymsport. Van een gymclub tot een toestellenleverancier. Van een coach tot een enthousiaste ouder en van een bevlogen vrijwilliger tot een topsporter.
De KNGU levert zelf al 150 jaar een bijdrage aan de sport. Samen vormen we één grote familie, we zijn één community: Dutch Gymnastics. De sporter staat in onze community centraal!

De KNGU heeft de taak de community te laten groeien en bloeien. We willen partijen aanjagen en verbinden. Iedereen doet waar hij goed in is en plezier aan beleeft. De KNGU zet vanuit haar kennis en ervaring anderen in hun kracht. Samen groeien we door. 'Sharing is caring'.

Raise the bar
Dutch Gymnastics staat voor het plezierig verleggen van grenzen, nieuwe dingen leren en groeien. 'Raise the bar' zeggen ze ook wel eens: verhoog de lat. Dat zit in de aard van mensen. En in die van de gymsport. Dat kan gaan over een koprol voor een peuter, een dansoptreden voor fans of een extra vluchtelement tijdens de olympische turnfinale. Voor sommigen in competitieverband. Voor anderen puur voor zichzelf. Elke dag een nieuwe kick. Dát geeft mensen plezier. Daarbij denken we groter dan alleen de gymzaal. Want sporten kan altijd en overal!


KNGU als onderdeel van Dutch Gymnastics
De KNGU is ook onderdeel van Dutch Gymnastics en brengt veiligheid en kwaliteit in de sport. Daarnaast zet de gymnastiekbond zich actiever in dan ooit om partijen uit de community bij elkaar te brengen. Vinden en gevonden worden. Dat kan gaan over een club die een trainer zoekt of een sporter die op zoek is naar leuke gymsportactiviteiten in de regio. Wat al goed is, helpen we te laten groeien door de inzet van ons netwerk of onze kwaliteiten. Wie hulp kan gebruiken, geven we nét dat ene zetje. Niet meer altijd zelf het wiel uitvinden, maar inzetten op dat wat er al is.

De komende tijd bouwen we samen aan de kracht van Dutch Gymnastics. Elke dag een beetje meer. Bouw jij mee?

Dutch Gymnastics #raisethebar