We zijn druk bezig om deze nieuwe site te voorzien van alle informatie. Het kan dus zijn dat je tijdelijk wordt doorgestuurd naar de oude website. Heb je nog vragen of ideeën? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.

KNGU versus Dutch Gymnastics

Dutch Gymnastics. Dé gymsport community van Nederland.

Samen sterker
150 jaar geleden werden de eerste stappen gezet om de gymsport wereld te professionaliseren. Inmiddels is de gymsport uitgegroeid tot een serieuze speler met olympische helden. Met alles wat er is ontwikkeld en geleerd in die 150 jaar, is het nu tijd om vanuit dit solide fundament als gymsport met de sporter als stralend middelpunt door te groeien. Alle gymsportinitiatieven bij elkaar vormen Dutch Gymnastics. Denk aan (top)sporters, clubs, trainers/coaches, leveranciers, vrijwilligers en bijvoorbeeld start-ups. Onder de vlag van Dutch Gymnastics brengen we samen Nederland in beweging.

Raise the bar
Dutch Gymnastics staat voor het plezier van het verleggen van grenzen, nieuwe dingen leren en groeien. Raise the bar. Het zit in de aard van mensen. En in die van de gymsport. Dat kan gaan over een koprol voor een peuter, een dansoptreden voor fans of een extra vluchtelement tijdens de olympische turnfinale. Voor sommigen in competitieverband. Voor anderen puur voor zichzelf. Elke dag een nieuwe kick. Dát geeft mensen plezier. Daarbij denken we groter dan alleen de gymzaal. Want sporten kan altijd en overal!


KNGU als onderdeel van Dutch Gymnastics
Ook de KNGU is onderdeel van Dutch Gymnastics. En brengt nog altijd veiligheid en kwaliteit in de sport. Daarnaast zet de bond zich actiever in dan ooit om partijen uit de community bij elkaar te brengen. Vinden en gevonden worden. Dat kan gaan over een club die een trainer zoekt of een sporter die op zoek is naar leuke gymsport activiteiten in de regio. Wat al goed is, helpen we te laten groeien door de inzet van ons netwerk of onze kwaliteiten. Wie hulp kan gebruiken, geven we nét dat ene zetje. Niet meer altijd zelf het wiel uitvinden, maar inzetten op dat wat er al is.

De komende tijd bouwen we samen aan de kracht van Dutch Gymnastics. Elke dag een beetje meer. Bouw jij ook mee?

Dutch Gymnastics #raisethebar