Programma EK turnen heren | Livestream senioren | Livescores

Praktische zorg

 • Lotgenoten contact (digitaal of fysiek, Sporters helpen Sporters)
  Praten kan enorm kan bij het verwerken van een gebeurtenis als grensoverschrijdend gedrag. Normaal gesproken is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Schaamte voor wat er gebeurd is, het gevoel niet begrepen of niet geloofd te worden, het zijn voor alle slachtoffers herkenbare gevoelens. Praten met lotgenoten kan de drempel om te gaan praten enorm verlagen. Wie begrijpt beter wat je hebt doorgemaakt, wat je voelt en ervaart, dan een lotgenoot?

  Sporters Helpen Sporters biedt een luisterend oor aan slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook kan ze helpen bij het nemen van verdere stappen. Het is een onafhankelijk vertrouwelijk platform dat is opgezet door (voormalig) topsporters die zelf slachtoffer zijn geweest.

 • Noodfonds Slachtofferhulp (Fonds Slachtofferhulp)
  Er zijn situaties mogelijk waarin het voor jou als (oud-)sporter niet meer mogelijk is om je zorgkosten te voldoen. Bijvoorbeeld omdat je niet meer kunt werken of je gedeeltelijk bent afgekeurd. Vaak is deze zorg echter van groot belang en onmisbaar. In deze uitzonderlijke gevallen kan er een aanvraag gedaan worden bij het noodfonds Slachtofferhulp. Neem voor meer informatie over deze regeling en het noodfonds contact op met de vertrouwenscontactpersonen van de KNGU.

 • Perspectief Herstelbemiddeling
  Bemiddelaars van Perspectief Herstelbemiddeling begeleiden het gesprek of de briefwisseling tussen jou en bijvoorbeeld je trainer. Veel deelnemers ervaren dit contact als een goede stap op hun weg naar herstel. Meer duidelijkheid zorgt voor opluchting, minder angst en minder boosheid.

 • Mediaondersteuning door Namens de familie
  Namens de Familie ondersteunt slachtoffers en nabestaanden die het middelpunt van het nieuws zijn geworden na grote persoonlijke calamiteiten. Zij hebben ook ervaring met het bijstaan van (oud-) sporters. Bekijk de flyer.

 • Loopbaanbegeleiding (UWV Topsportdesk)
  Per jaar stoppen ongeveer vijfhonderd topsporters met het op hoog niveau bedrijven van hun sport. Dat betekent dat ze zich na een periode van intensieve sportbeoefening gaan begeven op de arbeidsmarkt. Niet voor iedereen loopt dit even vlekkeloos, zeker niet als je tijdens je sportcarriere te maken hebt gehad met grensoverschrijdend gedrag. Om je als oud-sporter te helpen met je maatschappelijke carrière heeft UWV Werkbedrijf in samenwerking met vakbond NL Sporter, TopSportSelect, de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS) en de Vereniging Voor Contract Spelers (VVCS) een servicepunt voor topsporters in het leven geroepen. Als je meer informatie wilt over wat zij voor je kunnen betekenen kun je een mail sturen naar [email protected].