Vacature voorzitter LTC turnen

Meer mensen laten bewegen én laten genieten van de gymsport. Dat is de droom van de KNGU. Voor de Landelijke Technische Commissie (LTC) turnen zijn we op zoek naar een voorzitter die hieraan een bijdrage wil leveren. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast team van commissieleden. Je bent samen verantwoordelijk voor de organisatie van de landelijk competitie, de ontwikkeling van de Technische Reglementen (TR) en de afstemming met stakeholders zoals District Technische Commissies (DTC), juryleden en organiserende gymclubs.

Wat betekent dit?
Als voorzitter van de LTC ben jij dé stimulator binnen de commissie om de landelijke competitie te blijven ontwikkelen. Dit doe je met vertrouwen in de visie op de gymsport en met de strategie als leidraad. Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat de commissieleden hieraan bijdragen. Ook bewaak je hierbij het takenpakket van de leden. Draagvlak en begrip voor elkaar is belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je goed samenwerkt met de medewerkers van het bondsbureau. Op die manier dragen we dezelfde boodschap uit naar onze stakeholders.

Wat houdt deze rol in?

 • Je draagt de visie op de gymsport en strategische lijn uit, in alle werkzaamheden die bij de LTC horen;
 • Als vertegenwoordiger van de LTC neem je DTC’s mee in nieuwe ontwikkelingen. Denk aan belangrijke wijzigingen in het Technisch Reglement;
 • Je werkt aan een veilige sfeer binnen de LTC en straalt deze uit naar buiten;
 • Je bent de voorzitter van vergaderingen van de LTC & bijeenkomsten met de DTC’s;
 • Je ondersteunt het bondsbureau bij de financiële huishouding van de uitgaven in bestuurskosten en het budgetneutraal organiseren van de landelijke competitie.

Hoe ga jij te werk?

 • Je weet de juiste mensen aan je te verbinden, die met de LTC kunnen werken aan de ontwikkeling van de gymsport;
 • Je staat open voor opvattingen & meningen van stakeholders, en je kunt daar op respectvolle wijze een vervolg aan geven;
 • Je samenwerking met het bondsbureau is gemakkelijk en snel;
 • Je bent flexibel door mee te bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen in de sportsector;

Jouw profiel

Wat heb jij als commissielid in huis?

 • Aantoonbare betrokkenheid met de gymsport, bij voorkeur in een technische commissie van de KNGU;
 • Je hebt ervaring in het leidinggeven aan een groep, als beroep of als vrijwilliger;
 • Je mondelinge communicatie is uitstekend, en je bent gericht op het creëren van draagvlak bij stakeholders & sporters;
 • Zicht op de strategische en pedagogische visie van de KNGU;
 • Stelt algemeen belang van de KNGU boven persoonlijk belang en belangen van verschillende KNGU-geledingen.

Zijn wij een match?

Enthousiast?
Zie jij jezelf al als commissielid en kun je niet wachten om een bijdrage te leveren aan onze mooie gymsport? Stuur dan uiterlijk 15 maart 2024 een korte motivatie met je CV naar [email protected]. We nemen daarna contact met je op.

Vragen?
Op de website vind je meer informatie over de KNGU, zoals de strategie, het jaarplan, bestuursmodel, statuten en reglementen.

Trots op werken bij de KNGU
Meer mensen laten bewegen én laten genieten van de gymsport. Dat is het doel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), de oudste sportbond van Nederland. Al 150 jaar houden we ons bezig met een leven lang bewegen. Van gym, turnen, freerunning tot urban dance, jazzdans, trampoline- en groepsspringen. Van amateursport tot topsport. Voor jong en oud. De KNGU zet zich in voor kwalitatieve en vernieuwende producten en dienstverlening naar clubs, sporters, ouders, fans en alle andere betrokkenen binnen de gymsport. We laten ons inspireren door onze olympische sporthelden. En koesteren ons paradepaardje het nijntje Beweegdiploma. Onder de vlag van Dutch Gymnastics werken we samen met 260.000 sporters, 1.000.000 fans, ruim 900 clubbesturen en 5.000 coaches en trainers aan een plezierige en veilige sportomgeving.