Spelen met de zwaartekracht

Je hangt ondersteboven, op 6 meter hoogte in de lucht, en voelt je gewichtloos. Eén seconde lijkt de tijd stil te staan. Je kijkt naar de gezichten ver beneden je en denkt: zo voelt het om te vliegen!  

Springen, draaien en zweven in de lucht. Bij trampolinespringen speel je met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht zweeft en hoe meer salto's je kunt maken. Dit maakt het heel spectaculair om naar te kijken en vooral heel gaaf om te doen! Om hoge, maar vooral mooie sprongen en salto's te maken, moet je al je spieren perfect kunnen beheersen. En dat lukt alleen door te oefenen, véél te trainen. Al springende leer je je spieren te beheersen en te coördineren. Je verfijnt je gevoel voor evenwicht, ruimte, tempo en ritme.

Binnen het wedstrijd trampolinespringen zijn er twee disciplines: individueel en synchroon. Bij synchroon spring je tegelijkertijd met een partner, maar wel allebei op een andere trampoline. Toch is het de bedoeling dat je de oefeningen zo timet en uitvoert, dat jullie precies tegelijk springen.

Trampoline springen doe je allang niet meer alleen in de sporthal. Ook in trampolineparken als JumpXL en Jump Square kun je je lekker uitleven. En ook een trampoline in de tuin mag bij een echte fan niet ontbreken.

Vind een club

Wedstrijden & Uitslagen

Trainer worden?

Jury worden?

FIG-licentie aanvragen

Anti-doping