Inschrijf­systeem wedstrijden en activiteiten

Het systeem voor inschrijven is vernieuwd! Vanaf seizoen 2021-2022 zal dit systeem worden gebruikt voor alle KNGU wedstrijden en activiteiten. Het ‘oude loket' blijft beschikbaar voor alles rondom nijntje, de bekende selecteerfunctie voor de DTC’s, het aanpassen van het abonnement op het magazine The Connection en het inschrijven voor deelname aan de Wereld Gymnaestrada 2023.

Naar het systeem

Hoe de inschrijving in het nieuwe inschrijfsysteem werkt kun je zien in de onderstaande video. Heb je specifieke vragen of loop je tegen problemen aan? Bekijk dan de FAQ onderaan deze pagina.

VOOR WEDSTRIJD/ACTIVITEIT INSCHRIJVEN

 

VOOR HET EERST INLOGGEN?

 1. Klik op "Account aanmaken"
 2. Voer je relatienummer in. Let op: dit is jouw persoonlijke relatienummer, niet het verenigingsnummer.
 3. Je krijgt na het invoeren een mail met daarin een link. Als je daarop klikt volgt een tweede mail met daarin het wachtwoord. Dit wachtwoord kan je eventueel later in het systeem aanpassen.
 4. Log in op het systeem met jouw persoonlijke relatienummer en wachtwoord.

Let op: je persoonlijke inlog werkt alleen als bij jouw club de juiste functie (trainer of bestuurslid) achter jouw naam in het ledenadministratiesysteem staat. Als je niet kan inloggen, dan heeft je club deze gegevens (nog) niet doorgezet naar het CRM van de KNGU. Je krijgt dan na inloggen alleen een blanco scherm te zien. Hoe het doorzetten werkt wordt hieronder in de FAQ uitgelegd.

Voor competitieleiders is een handleiding voor het aanmaken van competities hier te vinden.

Veelgestelde vragen

 • Ik krijg geen email opgestuurd wanneer ik een account aanmaak met mijn KNGU-relatienummer. Hoe kan dit?

  Controleer bij jouw eigen club, in het ledenadministratiesysteem AllUnited of Club-assistent, met welk emailadres jij bekend staat bij de KNGU. Naar dit emailadres worden alle gegevens opgestuurd. Controleer ook altijd de spambox van je emailadres.

 • Ik kan geen account aanmaken met mijn KNGU-relatienummer. Waarom niet?

  Wanneer jij niet met de rol ‘trainer-coach’ in het in de ledenadministratie staat geregistreerd, maar gewoon als lid, dan kan jij geen sporters inschrijven. Het is dus belangrijk dat de rollen en functies binnen jouw club goed in het ledenadministratiesysteem van Club-assistent of AllUnited staan. Dit geldt overigens ook voor bestuursleden. Op de website lees je hoe je dat in de diverse systemen goed regelt. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de helpdesk van AllUnited of Club-assistent.

 • Hoe moet mijn club een account aanmaken?

  Elk bestuurslid en/of trainer-coach van een club kan een eigen inlog aanmaken met zijn/haar eigen KNGU-relatienummer.

 • Ik heb een account aangemaakt, maar ik kom uit op een blanco landingspagina. Waarom kan ik niet verder?

  In het ledenadministratiesysteem van jouw club sta jij niet aangemeld met de functie “trainer-coach” of “bestuurslid”. Laat dit aanpassen in het ledenadministratiesysteem bij de ledenadministratie van je eigen club. Is dit al gedaan? Dan moet bij moet de functie worden aangemeld. Voor zowel Club-assistent als AllUnited zijn instructies beschikbaar.

  De ledenadministratie kan als het niet lukt contact opnemen met Club-assistent of AllUnited voor verdere hulp.

 • Hoe kan het dat ik bepaalde turnsters nog niet kan inschrijven?

  Om een sporter te kunnen inschrijven voor wedstrijden, is het van belang dat in de ledenadministratie (AllUnited of Club-assistent) bij de betreffende sporters het ‘vinkje’ wedstrijdsporter wordt aangezet.

  Ben je aan het inschrijven in de juiste leeftijdscategorie? Kijk altijd naar het technische reglement van jouw desbetreffende discipline om te achterhalen welke leeftijdscategorie de juist is voor jouw sporter.

  Wel de juiste leeftijdscategorie, nog geen sporters? Kijk in het ledenadministratiesysteem van jouw club of de leeftijden wel goed zijn opgegeven.

  Is de leeftijd wel goed, maar de sporter staat niet aangemeld als lid? Dan kun je deze natuurlijk ook niet terug vinden in het inschrijfsysteem.

 • Kunnen wij een voorkeursdag ingeven?

  Bij het opmerkingenveld kun je een voorkeursdag opgeven.

 • Hoe moet ik inschrijven? Als team, individu of duo?

  Dit staat beschreven in het technische reglement van de desbetreffende discipline. Ga naar de pagina wedstrijdzaken, Kies je sport en ga vervolgens naar "Oefenstof en Reglementen".

 • Wat zijn de inschrijfgelden?

  De inschrijfgelden matrix vind je hier.

 • Hoe kan ik een opmerking plaatsen bij mijn inschrijving? Zoals bijvoorbeeld dat mijn sporter onder een andere club uitkomt?

  Team inschrijving
  Bij de team inschrijving kan je het team een teamnaam geven, direct eronder kun je dan opmerkingen toevoegen voor dit specifieke team. Als deze opmerking geldt voor de gehele club dan kan je dat daar ook noemen.
   

  Individuele inschrijving
  Wanneer je een sporter hebt ingeschreven, staat er naast de naam van de sporter een prullenbakje en een pennetje. Klik op de pen, je krijgt nu een pop-up scherm. Binnen dit scherm kun je een andere clubnaam en/of opmerkingen plaatsen voor deze specifieke sporter. Hier kan je ook voor de gehele club een opmerking plaatsen, bijvoorbeeld: onze vereniging geeft voorkeur aan de zaterdag wedstrijden. 
   

 • Kan ik zelf wijzigingen doorvoeren? Tot wanneer is dit mogelijk?

  Ja, je kunt zelf wijzingen doorvoeren zolang de inschrijfdatum nog niet verstreken is. Wanneer je nog zaken wilt wijzigen na de inschrijfdatum is dit alleen mogelijk tegen een administratieve heffing. De wijzingen moeten dan door jezelf doorgegeven worden aan de desbetreffende organisatie commissie; LTC, DTC, RTC of Rayon.

 • Ik wil graag samen met een andere club een team opgeven, hoe moet dit?

  Wat leuk dat je de samenwerking aangaat met een andere club! Bij het inschrijven moeten jullie dezelfde teamnaam hanteren, bijvoorbeeld: “Samen groep 2”. Geef vervolgens ook in het opmerkingenveld aan met welke club je een samenwerking aangaat. Geen zorgen als je het minimum aantal deelnemers voor een team hierdoor niet hebt gehaald, de inschrijving is geldig.

 • Ik zie mijn sporters niet in het systeem. Hoe kan dit?

  In het ledenadministratiesysteem van jouw club sta jij niet aangemeld met de functie “trainer-coach” of “bestuurslid”. Laat dit aanpassen in het ledenadministratiesysteem bij de ledenadministratie van je eigen club. Is dit al gedaan? Dan moet bij moet de functie worden aangemeld. Voor zowel Club-assistent als AllUnited zijn instructies beschikbaar.

  De ledenadministratie kan als het niet lukt contact opnemen met Club-assistent of AllUnited voor verdere hulp.

 • Waarom kan ik een bepaalde wedstrijd niet vinden?

  Controleer eerst aan de rechterkant bij de filterfunctie of de wedstrijd misschien bij het district, regio en rayon commissie staat ingedeeld. Is de wedstrijd dan ook niet te vinden? Dan is de inschrijving al gesloten of wij hebben geen planning ontvangen van de desbetreffende commissie. Informeer via de mail dan bij de organisatie commissie naar de planning en neem de contactpersoon van de desbetreffende discipline mee in de cc. Contactpersonen van de KNGU staan per discipline aangegeven op de website.  Klik op de desbetreffende discipline om te zien wie de contactpersoon is. Per discipline is er ook een contactblokje beschikbaar, hier kun je de contactgegevens vinden van de verschillende organisatie commissies.

  Voor elke discipline en/of district/regio/rayon kan de inschrijftermijn anders zijn. Kijk bij de wedstrijdinformatiepagina van de discipline waarvoor jij wilt inschrijven en kijk of daar al informatie bekend is, zoals bijvoorbeeld een handboek van de regio.

  Wanneer je in het inschrijfsysteem zit en je voor een bepaalde wedstrijd wil inschrijven staat er ook altijd vermeld tot wanneer het mogelijk is om voor deze specifieke wedstrijd in te schrijven.

 • Wat is de inschrijftermijn van de wedstrijd waarvoor ik wil inschrijven?

  De inschrijfdatum is in het technisch reglement van de desbetreffende discipline vastgelegd.

  De verschillende vrijwilligersgroepen zullen jullie na sluiting van het inschrijfsysteem z.s.m. op de hoogte brengen van de wedstrijdindelingen. Ze doen enorm hun best!

  Lukt het inschrijven niet? Controleer eerst de “veel gestelde vragen” onderaan de inschrijfsysteem pagina.

  Handleiding voor AllUnited.
  Handleiding voor club assistent.

  Voor de overige disciplines staat de inschrijfdatum op: dutchgymnastics.nl > klik op trainers en coaches > klik op wedstrijdsport > klik op discipline > kies je discipline > scrol naar beneden > klik op wedstrijdinformatie > zoek het handboek van jouw district/regio

 • Waar moet ik mijn juryleden opgeven in het inschrijfsysteem?

  Dit doe je in het opmerkingenveld.

  Team inschrijving
  Bij de teaminschrijving kan je het team een teamnaam geven, direct eronder kun je dan opmerkingen toevoegen voor dit specifieke team. Als deze opmerking geldt voor de gehele club dan kan je dat daar ook noemen.

  Individuele inschrijving
  Wanneer je een sporter hebt ingeschreven, staat er naast de naam van de sporter een prullenbakje en een pennetje. Klik op de pen, je krijgt nu een pop-up scherm. Binnen dit scherm kun je een andere clubnaam en/of opmerkingen plaatsen voor deze specifieke sporter. Hier kan je ook voor de gehele club een opmerking plaatsen, bijvoorbeeld: onze vereniging geeft voorkeur aan de zaterdag wedstrijden. 

 • Ik kan de trainer-coach niet selecteren. Hoe kan dit?

  In het ledenadministratiesysteem van jouw club moet de trainer-coach aangemeld staan met de functie “trainer-coach”. Laat dit aanpassen in het ledenadministratiesysteem bij de ledenadministratie van je eigen club. Is dit al gedaan? Dan moet bij de functie worden aangemeld. Voor zowel Club-assistent als AllUnited zijn instructies beschikbaar.

  De ledenadministratie kan als het niet lukt contact opnemen met Club-assistent of AllUnited voor verdere hulp.