Leerlijn turnen heren

Sinds een aantal jaar werkt de KNGU met een leerlijn om sturing en opvolging te geven aan de opleiding van jonge turners. Het is een middel om ontwikkeling in kaart te brengen en vooruitgang te meten.

De leerlijn is onderverdeeld in 4 leerlijnen. Deze zijn in lijn met de visie op de gymsport. Het ondersteunt de algemene ontwikkeling naar zowel breedtesporter als toekomst topsporter. Het kan gebruikt worden om invulling aan de training te geven en is een toevoeging boven op de wedstrijdoefenstof.

Leerlijntest
Tijdens de testdag laten de turners zien wat ze beheersen en waar ze in de training aan gewerkt hebben. De vooruitgang tussen de testen geeft de ontwikkeling aan. Daarnaast is het een superleuke training samen met leeftijdsgenoten.

Leerlijn 1 en 2 worden in het district op 1 van de 4 nationale trainingscentra getest. De vorm kan per district anders zijn i.v.m. de verschillen tussen de districten en de wedstrijdkalender van het district. Leerlijn 3 en 4 worden landelijk georganiseerd.

Leerlijn document

Voor meer informatie over de leerlijn en over hoe het per district georganiseerd wordt kan je terecht bij een van deze coaches:

District Noord/Oost Stefanie de Bok [email protected]
District Midwest Rik Breunesse [email protected]
District Zuid Jeroen van Tulder [email protected]
District Zuid-Holland Jos Eigenbrood [email protected]
Landelijk / Leerlijn 3 en 4 Stefanie de Bok [email protected]