Wedstrijd­organisatie

Organiseert jouw club een KNGU-wedstrijd? Dan staat de technische commissie van jouw discipline klaar om je daarbij te helpen. De commissies ondersteunen bij de op- en afbouw van de opstelling, en zorgen dat het wedstrijdweekend goed verloopt. Meer informatie over declaraties, containerinstructies en meer vind je op deze pagina.

Organiserende club
Als gymclub ben je in grote lijnen verantwoordelijk voor de locatie, de verzorging van juryleden en commissieleden, de EHBO, afspraken met gemeenten en de technische ondersteuning op het gebied van geluid. Soms kan de rol van de gymclub verschillen. Dat lees je terug in de presentatie van organisatieovereenkomsten. Hierin staat wie, waarvoor verantwoordelijk is.

Handboek
Om een wedstrijd te organiseren, ontvang je van de technische commissie een handboek. In dit handboek staat uitgebreid omschreven wat je moet doen in de voorbereiding, en op de dag zelf. Er staan ook richtlijnen in voor het aantal vrijwilligers dat je nodig hebt. Heb je nog geen draaiboek ontvangen? Meld je dan bij de betreffende commissie.

Ook een wedstrijd organiseren?
De commissieleden zijn altijd op zoek naar gymclubs die een wedstrijd willen organiseren. Wil jouw gymclub dit ook? Geef dit dan aan bij de commissie van jouw discipline. Spreek bijvoorbeeld een commissielid aan tijdens de wedstrijd of stuur een bericht. In een achterbanoverleg bespreken de technische commissies de kalender. Als er nog gaten zijn, is dat ook een moment waarop een oproep wordt gedaan.

"Een boost voor het verenigingsleven"
Benieuwd hoe het is om een wedstrijd te organiseren? Lees dan de column van Jojanneke in DG The Connection #2 van 2022.

Financiën voor wedstrijden

Hieronder vind je de kostendragers. Deze kostendragers kun je gebruiken bij het insturen van o.a. declaraties zowel op districtsniveau als landelijk

Container- instructies

Hier vind je meer informatie over de checklist, het legplan en de laadinstructies.

Muziek

Opmars

Fillers