Juryleden Turnen dames

Documenten
Als jurylid heb je vele documenten tot je beschikking om de sporters goed te kunnen beoordelen, denk aan reglementen, oefenstof en wedstrijdinformatie. Deze informatie is te vinden op onderstaande pagina's:

Reglementen en oefenstof

Wedstrijdinformatie

Opleidingen en bijscholingen
Heb je nog geen kennis van de turnsport en wil je je graag verdiepen in de onderbouw/DG Fundamentals? Dan is de e-learning turnen dames basis (TD Basis) iets voor jou. Deze is beschikbaar voor iedereen en daarbij is het een uitstekende voorbereiding op de eerste juryopleiding turnen dames 1 (Jurybrevet TD1). 

Heb je al een jurybrevet en wil je graag een stap omhoog maken? Ook daarvoor zijn genoeg mogelijkheden. Voor turnen dames worden de volgende juryopleidingen gratis aangeboden:

Brevet Wedstrijdniveau
TD1 Keuze-oefenstof Middenbouw supplement 6 + 7 en Bovenbouw supplement G + H
TD2 Keuze-oefenstof Middenbouw supplement 3, 4 en 5 en Bovenbouw supplement D, E en F
TD3 Keuze-oefenstof Middelbouw supplement 1 + 2 en Bovenbouw supplement A, B en C
TD4 FIG, landelijk (op uitnodiging)
TD5 FIG, internationaal (op uitnodiging)

Na het behalen van een jurybrevet ben je maximaal vier jaar lang een gebrevetteerd jurylid in jouw sportdiscipline. Je start met het laagste niveau en door middel van het volgen van een hoger niveau juryopleiding, kun je je verder ontwikkelen als jurylid. Je brevet heeft een einddatum en kan door het volgen van een brevetverlenging worden verlengd. Daarnaast zijn er bijscholingen die je kan volgen om je kennis uit te breiden en te blijven leren.

Juryopleidingen en de Olympische cyclus   
Het is goed om als sport in ontwikkeling te blijven. Na iedere Olympische cyclus wordt het wedstrijd- en oefenstofsysteem geëvalueerd. Dit leidt tot een aantal veranderingen en doorontwikkelingen die vanaf het seizoen 2025-2026 ingaan voor acrobatisch gymnastiek, ritmische gymnastiek, trampolinespringen, turnen dames en turnen heren. In 2025 zullen er daarom geen juryopleidingen worden aangeboden.