Bijscholingen

Als trainer-coach staan de behoeften van jouw sporters voorop. Daarom vind jij het belangrijk om continu door te leren, je kennis bij te schaven en nieuwe inzichten op te doen. Hierdoor kun jij jouw sporters nog beter begeleiden en breng je jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw club naar een nog hoger niveau. Bekijk het aanbod van Dutch Gymnastics en kies welke bijscholing het best aansluit bij jouw interesses.

Houd je licentie geldig!
Bijscholing is cruciaal om jouw licentie als trainer-coach te behouden. Jouw licentie is vier jaar geldig. Om deze geldig te houden moet je binnen die vier jaar 16 licentiepunten hebben behaald. Het aantal licentiepunten wordt berekend vanaf het moment van de verlengingsaanvraag tot vier jaar terug.

Niveau 3
Bij verlenging van een niveau 3 licentie kun je alle behaalde licentiepunten gebruiken. Bijscholingen op niveau 3 en niveau 4 worden beiden meegenomen in het totaal aantal.

Niveau 4
Bij verlenging van een niveau 4 licentie moet minimaal de helft van de licentiepunten op niveau 4 zijn. Voor de andere helft van de punten worden ook bijscholingen op niveau 3 meegenomen.

Je licentie wordt niet automatisch verlengd. Dit kun je zelf doen door in te loggen in je licentieoverzicht met je relatienummer en geboortedatum.

Alle bijscholingen

Meerdaagse disciplinebijscholing
Heb jij je lesbevoegdheid al, maar wil je je kennis uitbreiden naar een andere discipline? Volg dan een meerdaagse bijscholing, ook wel applicatie genoemd. Je krijgt hiervoor een certificaat en 16 licentiepunten, dus hiermee heb je in 1 keer je licentie voor 4 jaar verlengd.

Bekijk de agenda

Externe aanbieders

De KNGU heeft samenwerkingen met enkele externe aanbieders. Bijscholingen die je via deze partijen volgt zijn automatisch licentiepunten waard:

NLcoach

(W)eet wat je doet

Beter Turnen

VML Nederland

Rode Kruis

Kleuren Turnen

Special Heroes

S. Holtkamp sport

Athletic Skills Model

Chloé van Bavel

Peter Starke

Gehandicaptensport Nederland

Overige aanbieders

Heb je een bijscholing gevolgd bij een andere aanbieder dan hierboven staat vermeld? In dat geval kan je via dit formulier een verzoek indienen om alsnog licentiepunten hiervoor toegewezen te krijgen.