Opleidings­locaties

Waar volg je de trainer-coach opleidingen van de KNGU?
Het hele jaar door starten er op verschillende plekken in Nederland opleidingen tot trainer-coach. Op deze pagina staat een actueel overzicht van opleidingsplaatsen. Je vindt hier ook informatie als je zelf een incompany traject op jouw club wilt starten of als je een opleidingsinstituut bent.

Jaarplanning KNGU
Gedurende het jaar biedt de KNGU in samenwerking met verschillende vaste clubs opleidingen aan. Er is dus altijd wel een club waar je kan beginnen met de opleiding tot trainer-coach. Check deze link voor een overzicht van startmomenten van de opleiding trainer-coach niveau 3.

Jaarplanning

Incompany

Op jouw club
Wil je als club zelf de opleiding tot trainer-coach niveau 3 aanbieden, bijvoorbeeld aan al jouw trainers-coaches en die uit de omgeving? Dat kan via een incompany traject.

Als club zorg je voor de accommodatie, de KNGU zorgt voor docenten, beoordelaars én ondersteunt bij de planning. Het grote voordeel is dat de cursisten weinig reistijd hebben en je invloed hebt op de momenten waarop de opleidingsdagen en examens plaatsvinden. Bovendien is het een mooie kans om samen te werken met de clubs in jouw regio. Als je samen zorgt voor voldoende deelnemers dan kan de opleiding dicht bij huis worden gestart.

Voorwaarden

Aanvragen

Nederlandse opleidingsinstituten

De KNGU heeft de trainer-coach opleiding vernieuwd onder de naam Dutch Gymnastics Academy. Zowel de inhoud als de leervormen zijn aangepast. De ontwikkeling is in samenwerking met CIOS en NOC*NSF gedaan. Dit heeft geleid tot een nieuw goedgekeurd keuzedeel trainer-coach gymsport.

KNGU biedt onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om als opleidingsinstituut een KNGU-diploma uit te reiken.

Op deze website willen we een actueel overzicht geven van opleidingsinstituten waar cursisten de opleiding tot trainer-coach kunnen volgen.

Staat jouw opleidingsinstituut er nog niet tussen, maar bied jij wel een trainer-coach opleiding aan in een gymsportdiscipline, vul dan het aanmeldformulier in. We voegen je graag toe aan onze lijst.

Inschrijven
Inschrijven voor studenten van opleidingsinstituten is mogelijk via deze link. Na succesvolle afronding via het opleidingsinstituut ontvang je het diploma. Een licentie wordt afgegeven aan KNGU-leden met een diploma.

Opleidingsinstituut Locatie Discipline(s) Niveau(s)
Hogeschool Amsterdam Amsterdam Gymsport
Turnen dames
Turnen heren
 3
Landstede sport & bewegen Zwolle Gymsport 2 en 3
MBO Amersfoort Amersfoort Gymsport 3
Albeda college Rotterdam Gymsport
Turnen dames
3
Alfa college Groningen Gymsport
Turnen dames
2 en 3
Friesland college Heerenveen Gymsport
Turnen dames
3
Mondriaan Delft Gymsport 2 en 3
NOVA college Haarlem Het jonge kind 3
ROC Tilburg Tilburg Gymsport 3
Scalda Goes Turnen dames 2 en 3

Aanmelding opleidingsinstituten
Wil jij als opleidingsinstituut komend seizoen een KNGU-opleiding aanbieden? Meld je dan nu aan!

Aanmelden